Harici HDD disk yönetiminde gözükmüyor

Eternal Rest

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MoBo: Asus Rog Strix B650-A
GPU: Zotac 4070 Ti Trinity OC
PSU: Corsair RM750
RAM: GSkill DDR5 6000 MHZ 2x16
CPU: Amd Ryzen 7 7700 (without x)
SSD: Samsung 990 Pro 2 TB
SSD veya HDD modeli
Seagate
Merhabalar. Uzun süredir kullandığım Seagate 2 TB harici diskim var. Bir süredir bilgisayara takmıyordum. Normal çalışıyordu. Bugün takayım dedim. Takma sesi geliyor, diskin ışığı da yanıyor ama hiçbir şekilde diski görmüyor. Aygıt yöneticisinde de gözükmüyor. 2 farklı PC'de denedim ama aynı. İçinde hatıra fotoğraflarım falan var önemli benim için. Bir çözümü var mıdır?

2 farklı PC'de de çalışmadığı için bilgisayarın USB portunun arıza yapma ihtimalini geçiyorum.

Kabloda hasar olabilir. Farklı kabloyla deneyin.

Olmazsa diski harici kutudan çıkarıp SATA to USB adaptörle bilgisayara bağlayın.
Yine olmazsa disk ölmüştür.

2 farklı PC'de de çalışmadığı için bilgisayarın USB portunun arıza yapma ihtimalini geçiyorum.

Kabloda hasar olabilir. Farklı kabloyla deneyin.

Olmazsa diski harici kutudan çıkarıp SATA to USB adaptörle bilgisayara bağlayın.
Yine olmazsa disk ölmüştür.
Farklı kabloyla denedim hocam. Dediğim gibi ışık yanıyor, içeride disk dönüyor. Ama görmüyor hiçbir şekilde. Sata to USB kablosu sipariş ettim yine de. Disk ölmüşse hiç mi kurtuluşu yok?

Farklı kabloyla denedim hocam. Dediğim gibi ışık yanıyor, içeride disk dönüyor. Ama görmüyor hiçbir şekilde. Sata to USB kablosu sipariş ettim yine de. Disk ölmüşse hiç mi kurtuluşu yok?
Veri kurtarma şirketleri var ama fiyatları yüksektir. Gerçekten önemli verileriniz varsa verebilirsiniz. Kurtarabildikleri kadarını kurtarırlar.

Veri kurtarma şirketleri var ama fiyatları yüksektir. Gerçekten önemli verileriniz varsa verebilirsiniz. Kurtarabildikleri kadarını kurtarırlar.
Nasıl kurtarıyorlar ki hocam bozuk harddiskten? Mantığı nedir yani nasıl beceriyorlar?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı