Harici HDD "Güvenli kaldır" dememe rağmen çalışmaya devam ediyor

• Konuyu başlatan wenet
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 5.523

wenet

Decapat
Merhaba arkadaşlar,
Son birkaç seferdir HDD güvenli kaldır dememe rağmen HDD çalışmaya devam ediyor ve çıkarılabilir uyarısı belirmiyor. Bunun sebebi ve çözümü nedir?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
images (3).jpeg
donanimi_kaldirma_guvenli.png

Bunlar gibi bir uyarı geliyor mu? Ayrıca bir de şöyle deneyebilir misin:
Bu bilgisayar kısmını açtıktan sonra HDD'ye sağ tıklayıp çıkar diyin.

Eki Görüntüle 486173Eki Görüntüle 486171
Bunlar gibi bir uyarı geliyor mu? Ayrıca bir de şöyle deneyebilir misin:
Bu bilgisayar kısmını açtıktan sonra HDD'ye sağ tıklayıp çıkar diyin.
Uyarı bazen veriyor. Bazen hiç vermiyor, ama güvenli kaldırılabilir uyarısı da çıkmıyor. HDD'ye sağ tıklayınca "Çıkar" sekmesi yok. ama USB'de "Çıkar" var.
Şimdi denemek için taktık HDD'yi tekrar. Bir süre kullanmayınca kendisini durdurdu ve ışığını kapattı. Güvenli çıkarmak için sağ icon üzerinden sağ tıklayıp çıkar dedim bilgisayarımda kaldırıldı görülüyor ama hala çalışıyor. Çok garip daha önce böyle olmuyordu.

Kendini durduğu an çıkartıp alabilirsin. Ben öyle yapıyorum genelde çıkart dediğimde tekrar motor çalışıyor aygıt çıkarılmış oluyor. Bir süre daha geçince duruyor. Park konumuna almasını beklemek iyi oluyor.
Zaten kendi durduğunda da o konuma geliyor ve veri kaybı olmadan çıkartmaya hazır bekliyor.

Kendini durduğu an çıkartıp alabilirsin. Ben öyle yapıyorum genelde çıkart dediğimde tekrar motor çalışıyor aygıt çıkarılmış oluyor. Bir süre daha geçince duruyor. Park konumuna almasını beklemek iyi oluyor.
Zaten kendi durduğunda da o konuma geliyor ve veri kaybı olmadan çıkartmaya hazır bekliyor.
Normalde takılıyken kullanmıyorsam bir süre sonra kendi kendine duruyor ama çıkart dediğimde tekrar çalışması ile birlikte bir daha durmuyor. Daha önce olmuyordu ama artık neden olduğunu merak ettim. Hasbelkader eğer çıkart dediysem ne kadar beklesem de durmuyor artık.
Şimdi harddiski virüs taramasından geçiriyorum. Bir şey çıkacağını sanmıyorum ama yapmış olmak için yapıyorum işte.

Merhaba arkadaşlar,
Son birkaç seferdir HDD güvenli kaldır dememe rağmen HDD çalışmaya devam ediyor ve çıkarılabilir uyarısı belirmiyor. Bunun sebebi ve çözümü nedir?
Teşekkürler.
Merhaba, anakartınız nedir? Ben de aynı sorunu yaşıyorum ve anakartım gigabyte s2h. Bilgisayarı topladığım günden bu yana sorunu çözemedim. Merak ettiğim için sormak istedim anakartınızı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı