Çözüldü Harici HDD sadece anakarttaki porta takıldığında çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

UserNotFound

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Teknoloji
SSD veya HDD modeli
WD 500GB WD 1TB
Anakart
Gigabyte H55M-S2V Rev1.3
2 tane HDD 2 tane HDD kutum var. HDD'leri kasanın önündeki porta takınca 2'si de çalışmıyor arkadaki porta takınca 2'si de çalışıyor. Her seferinde arkaya uzanıp takmak zor oldugu için kasanın arka portundan 1M USB uzatma çektim, HDD'leri ona takınca da çalışmıyor. Taktığımda bilgisayar tanımlama sesi çıkartıyor ama disk yönetimine disk gelmiyor. Ön portu anlarım ama arka port takmak ile arka porta bağlı USB uzatmaya takmak arasında ne fark var? Araya uzatma girince ne oluyor da çalışmıyor anlamadım. Bilgisi olan var mı?

2 HDD'yi 2 kutu ile de denedim farklı kablo ile de denedim ışık yanıyor bilgisayardan bağlantı sesi geliyor ama diskler çalışmıyor.
USB uzatmaya USB bellek takınca çalışıyor.

WD 1TB 2.5"
WD 500GB 2.5"
Dark HDD case.
Hytech HDD case.

Çözüm
Araya uzatma girince olan şey güç düşümü. HDD'yi çalıştırmak için gereken gücü direkt anakarttaki porttan alabilirsin ama araya kablo girince güç düşümü olur ve diskler tam anlamıyla çalışamaz.
Araya uzatma girince olan şey güç düşümü. HDD'yi çalıştırmak için gereken gücü direkt anakarttaki porttan alabilirsin ama araya kablo girince güç düşümü olur ve diskler tam anlamıyla çalışamaz.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı