Harici HDD sistemde gözükmüyor

moshi1234

Decapat
Daha fazla  
Elimde 2.5 inch 1TB bir hard disk var, harici disk olarak kullanmak için hard disk kutusu aldım ve bilgisayarıma taktığımda ses geliyor, Windows diski algılıyor fakat bu bilgisayar kısmında disklerde gözükmüyor. Disk yönetimi bölümünü açtığımda ek olarak eklediğim gibi bir görselle karşılaşıyorum ve diski başlatmamı istiyor. Diski başlatınca ise yine ek olarak ekleyeceğim görseldeki gibi " ayrılmamış " olarak gözüküyor. Yeni basit birim sihirbazı ile ilerlediğimde diski biçimlendirirsem Windows görüyor fakat biçimlendirmeden sadece harf atayarak ilerlersem parametre hatasıyla karşılaşıyorum ve disk RAW'a dönüşüyor. EaseUS Partition Master kullanarak diski taradım fakat sorunu çözmedi, HDD Sentinel ile baktığımda diskin sağlığı 96 görünüyor ve sorun olmadığı yazıyor.

Merhabalar.
CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp chkdsk /r komutunu girin ve işlem bitince bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar kontrol edin.

Uyarı: Sabit sürücüde chkdsk gerçekleştirilirken sabit sürücüde herhangi bir bozuk sektör bulunursa chkdsk bu sektörü onarmaya çalışırken oradaki veriler kaybolabilir.

İşlemin sonucu böyle oldu, bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra gözüktü fakat bilgisayar açıkken taktığımda hala görünmüyor.

Diski çıkartmadan kullanabiliyorum içine veri atıp açıp silebiliyorum. Sadece bilgisayar açıkken takınca görünmüyor o kadar

Son düzenleme:
Bilgisayar açıkken takınca gözükmeyip yeniden başlatınca gözüküyorsa tahminimce bu bir sorundan ziyade özelliktir. Özellikle bilgisayar açıkken algılamasına mı ihtiyacınız var?

Harf atama yaptınız mı disk yöneticisinden? Yapmadıysanız yapın. Son harf D ise mesela E verin. Yerel Disk C, Yerel Disk D, taktığınız diskin harfi de E olacak yani.

Yani hard disk kutusu almamın sebebi harici disk olarak istediğim zaman kullanabilmekti. Yalnızca harf atama yapınca hata veriyor ve biçimlendirmek zorunda kalıyorum.

Ayrılmamış olarak gözüktüğü için harf atayamıyorsunuz. Yeniden başlayınca o olay düzeldiği için yeniden başlatıp harf atamayı deneyin, sonrasında çıkar tak yapıp düzelip düzelmediğini gözlemleyin.

Biçimlendirmediğim sürece harf atayamıyorum, biçimlendirmeden bilgisayarı kapatıp açsam da ayrılmamış olarak gözüküyor. Ayrıca biçimlendirip bilgisayarı kapatıp açmama rağmen eğer çıkarıp takarsam bilgisayarı kapatıp açsam dahi biçimlendirmek zorunda kalıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…