Selamlar.
Yıllardır takip ederim, fakat konuyu açmak için üye oldum.
1-2 sorum olacak mümkünse.
Öncelikle teknoloji, donanım, yazılım uygulaması, program vs yıllarca yakından takıp eden kullanan bılen ılgılı alakalıydım. Fakat son yıllarda koptugum ıcın sanki bütün tecrübe ve birikimlerim ve bilgim silinmiş gibi
Asus X550JX'e SSD taktım. HDD Caddy (kızak, yuva vs) taktım. Buraya kadar tamam.
1. Kızaktaki HDD sürekli dönüyor (çalısıyor) kullanmadıgım zamanlarda neden durmuyor?
Yani kendi yuvasında sistem yukluyken bıle boşta kaldıgında duruyor neredeyse. Ben USB harici HDD gibi kullanmadıgımda durmasını ıstıyorum. (Erişmek istediğimde geç tepki vermesi önemlı degıl.)
2. Bu soru SSD'yi nasıl kullanacagımı belırleyecek.
Şimdi bildiğimiz üzere basitçe PC'nin çalışma mantıgı;
Giriş > işlem-bellek> Çıkış vs.
Yanı ben bir dosyayı çalıstırdıgımda SSD'den bu onun uzerınden ıslem yapacak ona kaydettıysem edecek vs onla haşir neşir olup yanı SSD'yı calıstıracak harıcı HDD'yle ısı olmayacak.
Peki Harici HDD'den dosya calıstırdıgımda dahili SSD veya HDD de olabılır burayı devreye sokacak mı? Yanı dosyalar harici HDD-SSD'den gelıp dahili (sistemın kurulu oldugu ) SSD-HDD üzerinden geçıp mı işleme tabii olacak?
Sorma amacım ise; duruma göre Adobe, 3D Max, buyuk oyunlar vs gibi uygulamalar şayet hariciden gelıp dahili SSD mı yoracaksa (kullanacaksa), hiç harici ile ugrasmayıp SSD'ye kurmak...
Herkese şimdiden teşekkurler.