Harici HDD USB 3.0 kablo ile 3.0 Port'ta çalışmıyor

mephistofeles

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Seagate Expansion 1 TB HDD aldım harici bellek olarak kullanmak için. Birkaç gün oldu alalı, bir sorun yaşamadan kullanıyordum. Bugün akşamüstü fark ettim ki USB 3.0 porta takınca laptop cihazı görmüyor. HDD yalnızca elektrik alıyor, dönüyor ve lambası yanıyor. Ama veri aktarımı yok PC algılmıyor. BIOS açıp orada bile denedim olmadı (yabancı forum önerisiydi) ama aynı 3.0 orijinal kablosu ile 2.0 porta takınca cihazı görüyor ve normal kullanılıyor. Alakalı chipset, USB driver vs hepsini güncelledim işe yaramadı. En sonunda aklıma şarj aleti kablosu ile denemek geldi. Başka kablom yok, bu kablolar 2.0 olduğu için takıp denedim. Bu sefer 2.0 kablo ile çalıştı bütün portlarda. Tek sıkıntı 3.0 kablo ile 3.0 porta takamıyorum, kalan kombinasyonlarda bir problem yaşamadım. Fikri olan var mı? Bütün Türkçe yabancı kaynakları tükettim. Kablo bozuk mu acaba yani 3.0 özelliğini kaybedecek bir şey yaşanıyor mu USB kablolarda? Bu arada USB portuma USB 3.0 flash bellek taktım çalışıyor.

Laptopum eski bu arada güzel bir SSD aldım idareten kullanıyorum ama 3.0 destekliyor ve Win 8.1 yüklü.

arkadaşlar sorunu ürünü iade edip aynı ürünü yeniden aldım ve sorun çözüldü. laptopla ilgili olarak ne yazılımsal ne de donanımsal tamamen üründen kaynaklı 1 günümü driver güncellemesine falan harcadım. olur da okuyan varsa sorun muhtemelen kablo sorunuydu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…