Harici HDD'yi MBR Veya GPT Kullanmak

Türkiye kullanımına bakarsak Linux kullanımı çok düşük. İhtiyacım olacağını sanmıyorum. Dediğim sorun orada başlıyor. ExFAT MacOS ile neredeyse tam uyumlu ve yazılıma gerek olmadan hem Windows hem de MacOS üzerinde kullanılabiliyor. O nedenle ExFAT benim için daha kullanışlı. Ama öneriniz için teşekkürler.

Linux örneği vermiş olsam da, dosya sistemlerine genel bir bakış ile bilgi edinilmesi için vermiştim. Yoksa diskinin Linux sistemlerde tanınıp tanınmaması demek istemedim.
Temelde Windows tabanlı sistemler baz alındığı için, dosya sisteminin herhangi bir windows sürümünde tanınıp tanınamayacağı önemlidir.
''Ex-FAT dosya sistemi, Windows sistemleri tarafından tanınmaktadır'' denildiğine göre, diskinizi bu şekilde biçimlendirmenizde hiç sakınca yoktur.
Benim örnekteki linux sürümünde bir Ex-FAT dosya sistemine neler yapılabileceği gösterilmiştir.
Sadece TAŞI ve KOPYALA işlemlerini yapabilecekmişim
Demekki kullandığım işletim sisteminde bu dosya sisteminin kullanılması bana bazı dezavantajlar sağladığı gibi, bu dezavantajları, kullanım amacıma göre avantaj haline bile getirebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…