Harici modem nasıl kullanılır?

56648

Megapat
Superonline'ın verdiği modemi kullanıyorum fakat sıkıntılı açıkçası. Lag, ping, az sinyal vs. sorunu oluyor. Modemden olduğunu düşünüyorum. Ben de harici bir modem veya router almaya karar verdim. Fakat nasıl kullanacağımı bilmiyorum ve yeni modem alsam bile yine bu lag sorunu falan devam eder mi? Aldığım modemi illa Superonline modeminin yanına mı koymam lazım? Bağlantıyı nasıl sağlayacağım? Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Öncelikle nasıl bir modem almanız gerektiğini bilmelisiniz. Hattınıza tanımlı paketi söyleyebilir misiniz?

25 Mbps Limitsiz Fiber
Modem seçiminizde VDSL girişi olan tercih etmelisiniz. Modemi aldıktan sonra şuan ki modeminizde kablolar nerede ise yeni modeminize de aynı şekilde takın. Ardından modemin müşteri hizmetlerini arayıp kurulumunu yapmasını isteyin. Gerekli talimatlar sonucunda modeminizi değişmiş olursunuz. Yalnız internet sorunlarınızın modemden değil de internet hattınızdan olduğunu düşünüyorum. Çoğunlukla da öyledir. Yeni modem almak yerine kabloları test etmeniz sizin için faydalı olacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorunum tam olarak bu 1 senedir yaşıyorum bu sıkıntıyı donanımsal olabilir mi ?

Eğer FPS değerleriniz normal ise otomatikman sorun internet bağlantısında olacaktır. İnternet sorunlarının da belkide yüzde 10'u modem kaynaklı olur. Daha çok internet altyapısıyla veya İSS ile sorun yaşanır. Speed test yapıp buraya atabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…