Çözüldü Harici monitörde tanımlanamayan görüntüleme hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

keisaku

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, sorunla alakalı iki görsel yüklüyorum ilk görsel SS aldığım ve sizin sorunsuz olarak görüntüleyeceğiniz görsel. İkinci görsel telefonumla çektiğim her ne kadar kameranın etkisi olsa da sorunu bariz şekilde görebileceğiniz görsel. Sorunu tam olarak tanımlayamıyorum ancak basitçe söylemek gerekirse piksellenme, karelenme ve görüntü bozulması. Koyu temalı oyunlarda sıkça rastladığım bir sorun. Görsellere geçmeden önce sistemle alakalı bilgi vereyim. ASUS ROG STRIX G16 614jv kullanıyorum. Harici monitöre HDMI ile bağlantı sağlıyorum. 2 farklı monitörde 1'den fazla kabloyla denedim sonuç aynı. Laptop monitöründeki görüntüde hiçbir sorun yok. Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.
Görsel 1:

Görsel 2:

Çözüm
Sistemi açarken açılışta da var mı benzer sorun? Veya BIOS ekranında da var mı?

BIOS ekranı laptop monitörüne yansıyor o yüzden onu test edemiyorum. Ama sorun sürekli olarak mevcut. Görüntü kalitesi genel anlamda tatminkar değil.

Sinematik ışıklandırmayı kapatın.

Eki Görüntüle 1979404

Sorun sadece sinematik ışıklandırma değil. Ayrıca masaüstü bilgisayarımda da aynı ayar açık ama onda böyle bir sorunum yok. Teşekkür ederim.

Konu havada kalmasın ve benzer bir durumu yaşayan olursa belki ona da çözüm olur diye kendi çözümümü paylaşıyorum. Monitörün sağlamlığını test etmiştim. Ancak laptopu başka diğer monitörde denediğimde sorun devam ediyordu. Bir ihtimal deyip içerideki televizyona bağladım ve orada sorunu yaşamadığımı gördüm. Durum böyle olunca renk ayarları ile alakalı bir sorun olabileceğini düşündüm ama renk ayarlarını hiçbir şekilde değiştiremiyordum. Ardından dün çıkan Diablo 4 sezon 2 ile beraber NVIDIA güncellemesi geldi. Normalde hızlı kurulum yapardım ancak bu sefer elle kurulumu seçtim önceki ayarları sil "temiz kurulum" seçeneğini seçince sorun düzeldi.

Sistemi açarken açılışta da var mı benzer sorun? Veya BIOS ekranında da var mı?

BIOS ekranı laptop monitörüne yansıyor o yüzden onu test edemiyorum. Ama sorun sürekli olarak mevcut. Görüntü kalitesi genel anlamda tatminkar değil.

Eki Görüntüle 1979404

Sorun sadece sinematik ışıklandırma değil. Ayrıca masaüstü bilgisayarımda da aynı ayar açık ama onda böyle bir sorunum yok. Teşekkür ederim.

Konu havada kalmasın ve benzer bir durumu yaşayan olursa belki ona da çözüm olur diye kendi çözümümü paylaşıyorum. Monitörün sağlamlığını test etmiştim. Ancak laptopu başka diğer monitörde denediğimde sorun devam ediyordu. Bir ihtimal deyip içerideki televizyona bağladım ve orada sorunu yaşamadığımı gördüm. Durum böyle olunca renk ayarları ile alakalı bir sorun olabileceğini düşündüm ama renk ayarlarını hiçbir şekilde değiştiremiyordum. Ardından dün çıkan Diablo 4 sezon 2 ile beraber NVIDIA güncellemesi geldi. Normalde hızlı kurulum yapardım ancak bu sefer elle kurulumu seçtim önceki ayarları sil "temiz kurulum" seçeneğini seçince sorun düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…