Harici monitörü NVIDIA ekran kartı ile kullanma

Egemen Arslan

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX3060 130W
Ryzen 9 5900HX
16GB Ram
Arkadaşlar iyi sosyaller.
Aşağıda ki resimde de görüldüğü gibi ASUS ROG STRIX G513qm laptopumun arkasında ki HDMI çıkışını monitöre bağladığımda RTX3060 ile değil AMD Radeon(tm) Graphics ile çalışıyor. Görselde DisplayPort kısmı ile bağlarsam RTX3060 ile çalışacağı gözüküyor fakat laptopumun arkasında sadece güç girişi, Type-C girişi ve HDMI girişi var. DP to USB-C alırsam monitör RTX3060 ile mi çalışır?

1682425438822.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Type-C girişi DP destekliyordur zaten, o şekilde çalışması gerek.
Yani type-c to dp kablosu alırsam monitör RTX3060 ekran kartını kullanacak değil mi?

Normalde çalışması lazım HDMI versiyonu düşük olabilir. Diğer yönden Type-C girişi Thunderbolt 4 falan destekliyorsa yüksek hızlıysa Type-C'den DP kablosu alabilirsin.
Thunderbolt 4 destekleyip desteklemediğini nereden öğrenebilirim?

Biraz yabancı kaynaklara bakındım ve Thunderbolt desteği bulunmadığını yazmışlar.
USB Gen2 bağlantın var. DP özelliği barındırdığı belirtilmiş.
Görüntü aktarımı yapar ama şu anki sorununa çare olur mu emin değilim.
Laptop işleri böyle çalkantılı oluyor bazen.
ASUS'un destek birimine mail atabilirsin.
PAUGGE CDP14-PRO USB-C to DİSPLAYPORT 1.4 KABLO - Vatan Bilgisayar şu kablo işini görür normalde.
Fakat Phsyx çıkışından 3060'ını nasıl seçemiyorsun anlayamadım. Psyx kablo ayrımı yapmazdı.

Fakat PhysX çıkışından 3060'ını nasıl seçemiyorsun anlayamadım. Psyx kablo ayrımı yapmazdı.

Portun bağlı olduğu GPU'ya bağlı, seçim yapılmıyor yani. USB-C to DP ile çalışması gerek mantık olarak düşününce fakat emin değilim.

Biraz yabancı kaynaklara bakındım ve Thunderbolt desteği bulunmadığını yazmışlar.
USB Gen2 bağlantın var. DP özelliği barındırdığı belirtilmiş.
Görüntü aktarımı yapar ama şu anki sorununa çare olur mu emin değilim.
Laptop işleri böyle çalkantılı oluyor bazen.
ASUS'un destek birimine mail atabilirsin.
PAUGGE CDP14-PRO USB-C to DİSPLAYPORT 1.4 KABLO - Vatan Bilgisayar şu kablo işini görür normalde.
Fakat Phsyx çıkışından 3060'ını nasıl seçemiyorsun anlayamadım. Psyx kablo ayrımı yapmazdı.
Cevabınız için teşekkür ederim. Önerdiğiniz kabloyu şuan sipariş ettim umarım haftaya sorunum çözülür.

Cevabınız için teşekkür ederim. Önerdiğiniz kabloyu şu an sipariş ettim umarım haftaya sorunum çözülür.

Geldiği zaman sonucu aktarırsınız. Merakla bekliyor olacağız. Type-C portu GPU'dan çıkış alıyorsa kablo işe yaramalı. 👍

Geldiği zaman sonucu aktarırsınız. Merakla bekliyor olacağız. Type-C portu GPU'dan çıkış alıyorsa kablo işe yaramalı. 👍

Çözüleceğini düşünüyorum çünkü RTX3060 çıkışı DisplayPort olarak gözüküyor NVIDIA denetim masasında.

Konu Type-C to DP kablosuyla çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı