Merhaba, bende C930 bir M.2 SSD var ve iyi bir harici SSD kutusu arıyorum. Şu anlık aklımda bu var. Daha ucuzlarını gördüm diğer markalarda ama bundaki yonga seti dolayısıyla güvenli oluşu ilgimi çekti. Bu tarzda ASUS TUF gibi uçmadan kaliteli güvenle kullanacağım bir öneriniz olur mu? https://www.hepsiburada.com/ugreen-...disk-kutusu-p-HBCV00000GYAI1?magaza=exbilisim not Hepsiburada zorunlu değil ancak olursa daha iyi olur puan kullanmış olurum.
Dostum boşuna para harcama ne yaparsan yap USB arayüzünden dolayı 1000/1000 okuma hızını aşamayacaksın anakartın 3.1 gen 2 portu kullanmadığı sürece hızın SATA SSD'den farksız olacak.
Bunun farkındayım sadece içindeki kontrolcünün korumaya sahip olması önemli değil mi?
Ben bu diski arşiv niyetinde kullanacağım için PC'ye takmayı düşünmüyorum ve dosya aktarımı konusunda sıkıntı çıksın istemiyorum. Dosyalar büyük olabiliyor ve diskin içerisinde şifreleyebiliyorum dosyaları bu da diski yoğunluğa sokuyor. HDD de bunu yaptığımda donabiliyor hatta çöp olan HDD'im var. Bu yüzden M.2 SSD kullanmak istiyorum arşivim için.
Vallaha hocam 2 ürün yüzde 90 ayni chipseti bile kullanıyor olabilirler urgeen ürününde ASM2362 kullanıyor bu 2018 çıkışlı chipset stabil olsun diyorsan MTK kontrolcu desteği olan ürünlere göz at arşiv için kullanıyorsan bence urgen fiyatinı hak etmiyor.
Çipsetlerini öğrenebileceğim bir yer bulamadım işte o yüzden buraya sornak istedim yoksa aynı chipset ise senin attığını da alırım sorun yok hocam, ben markasında değilim işin.
Hocam bakıyorum şu anda bir yandan haklısınız bu fiyattaki SSD bile benzer kalite chipset kullanıyor (ki zaten piyasada 2 tane neredeyse aynı sadece 5Gbps ve 10 Gbps farkı olan chipset var)
RaXius DK03 USB-A/Type-C Kablolu RGB 22x80 M.2 NVMe Taşınabilir Harici SSD (Boş Kutu) - Fiyatı, Yorumları
RaXius DK03 USB-A/Type-C Kablolu RGB 22x80 M.2 NVMe Taşınabilir Harici SSD (Boş Kutu) yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.www.trendyol.com
Gbps muhabbeti senin anakartındaki USB portu ile bağlantılı, kendi bloğunu basmış satıyor, alüminyum olması daha iyi daha hızlı soğur isnirsa performansı düşer veya en kotu boşta termal pad varsa ondan koy cipin üstüne sıcaklık kaynaklı Throttle'a maruz kalmazsın.
Zaten içinden çıkıyormuş sanırım teşekkür ederim tekrardan. Sadece soğutması iyi dediğin model var mı?
Temu'da çıkarda Türkiye pazarında yoktur, kullanıcılarının yorumlarını falan oku ona göre kararını ver genel olarak Dark markası belirli standartta ürünler üretiyor sizi fazlasıyla tatmin edecektir diye düşünüyorum. Ama raxius da denemeye değer gibi duruyor. Onunda içi termal olsa bile plastik kasadan dolayı ısı aktarımında sorun yaşayacaktır diye tahmin ediyorum. Raxius olanı alırsanız forumda yaşadığınız denetimleri aktarabilirsiniz diğer almak isteyenlere öncü olur.
Acasise ne diyorsunuz ben Dark'la bu ikisi arasında kaldım.