Çözüldü Harici SSD kutusu Type-C kablo ile bilgisayara bağlanırsa çalışır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cicik8s

Hectopat
Daha fazla  
2.5 SATA SSD'mi hard disk kutusuna takıp kullanıyorum bağlantı portu Type-A USB 3.0 ve ben bunu bir ucu Type-A diğer ucu Type-C olan bir USB 3.0 kablo ile bilgisayara bağlasam SSD çalışır mı? Ve Type-A'ya Type-A olarak kullanmamdan farklı performans verir mi?
Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Eğer kullanacağın kablo veri transferi destekliyorsa kullanabilirsin. Performans farkı ise kablonun desteklediği hız ve bilgisayardaki portun hızı ile limitlidir.
Eğer kullanacağın kablo veri transferi destekliyorsa kullanabilirsin. Performans farkı ise kablonun desteklediği hız ve bilgisayardaki portun hızı ile limitlidir.

Çözüm
Peki bilgisayarımdaki portların hızına nereden bakabilirim?

Laptop ise marka model, masaüstü ise anakart marka modelini yazarsanız yardım edebilirim.

Laptop, ASUS TUF A15 2022.

Sitede 10.000 Mb/sn kadar desteklediğı yazıyor. Yanı eğer kaliteli bir kablo kullanırsan performans kaybı olacağını sanmıyorum.

Portlar:

1x 3,5 mm Combo Ses Jakı
1x HDMI 2.0b
1x USB 3.2 Gen 1 Type-C (5 Gbps'ye kadar veri hızı)
2x USB 3.2 Gen 1 Type-A (5 Gbps'ye kadar veri hızı)
1x RJ45 LAN portu
1x DisplayPort™ / G-SYNC desteğine sahip USB 3.2 Gen 1 Type-C (5 Gbps'ye kadar veri hızı)

Sitede 10.000 Mb/sn kadar desteklediğı yazıyor. Yanı eğer kaliteli bir kablo kullanırsan performans kaybı olacağını sanmıyorum.

Teşekkür ederim.

Portlar:

1X 3,5 mm combo ses jakı.
1X HDMI 2.0b
1X USB 3.2 gen 1 Type-C (5 Gbps'ye kadar veri hızı)
2X USB 3.2 gen 1 Type-A (5 Gbps'ye kadar veri hızı)
1X RJ45 lan portu.
1X displayport™ / G-Sync desteğine sahip USB 3.2 gen 1 Type-C (5 Gbps'ye kadar veri hızı)

Teşekkür ederim.

Rica ederim. Bu arada demek ki araştırıken bir hata yapmışım. Sizin verdiğiniz bilgilere göre Type-C'den 5.000 - 6.000 Mbps arası değer alınıyormuş. Ama zaten USB'a ile aynı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı