Harita nasıl yapılır?

Ayazzz24

Centipat
Merhaba herkese, küçüklüğümden beri haritalara ilgim vardir. Ben de harita tasarımı yapmak istiyorum fakat bir bilgim yok. Bu Instagram'da TikTok'ta harita yapiyorlar mesela. Ben paylasmayacağım hobi olarak yapacağım. Nasıl yapılıyor? Bilen varsa yazarsa cok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Haritadan kastınız oyun haritası mı hocam? Yani şehirli haritalar mı, daha doğal dağlık alan haritaları mı? Biz proje yaparken mars yüzeyini Blender uygulaması ile yapmıştık. Dağları yaptık. Bir de içine uzay mekiği yapmıştık.

Merhaba herkese, küçüklüğümden beri haritalara ilgim vardir. Ben de harita tasarımı yapmak istiyorum fakat bir bilgim yok. Bu Instagram'da TikTok'ta harita yapiyorlar mesela. Ben paylasmayacağım hobi olarak yapacağım. Nasıl yapılıyor? Bilen varsa yazarsa cok sevinirim.
Insta ve Tiktok zımbırtılarını bilmiyorum. Ölçümlere göre haritalar yapılır, izohipsler çizilir. Acad Map ile başlar ülkemizde ama ArcHIS, QGIS, Maptitute gibi jeodezik alanda özelleşmiş programlar kullanılır.

Kendi keyfin için ölçü, ölçek temel prensiplerini bilip geometride mantık yürüterek doğru şeyler ortaya koyabiliyorsan Paint'de bile yapabilirsin.

GIS uzantılı programların hepsi spatial database/alansal bilgi bankalarına erişim sağlar uydu veya ölçümlerde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı