Harp okulu vs mühendislik

The Dark Rische

Hectopat
Arkadaşlar benim şu 1-2 yıldır tiyatroya oyunculuğa çok ilgim var. Şimdi gelecekle ilgili kafamda iki düşünce var sizce hangisi mantıklı? İlk olarak kendimi garantiye alarak mühendislik okumak istiyorum eş zamanlı olarak da tiyatro/oyunculuk kursu almak istiyorum ve sonra başarabilirsem dizi oyuncusu olmak istiyorum. Bir tarafım da asker olmak istiyor. Şimdi ben harp okuluna gitsem eş zamanlı olarak tiyatroyla uğraşıp sonrasında ise oyunculuktan devam edebilir miyim? Yani kısacası hayalim oyunculuk ama önce kendimi bir şekil meslek garantisine almam gerekiyor. Sizce mühendisliğe mi gitmem gerek? Harp Okulu'na mı?

Aktif tiyatro oyuncusu/yönetmeni akrabalarım, arkadaşlarım var. Tiyatro açısından konuşabilirim sanırım.

İnanılmaz derecede zaman ayırılması, çeşitli ödünler verilmesi gereken bir sanat dalı. İster profesyonel olarak, isterse hobi olarak düşünün veya öğrenci olun hiç farketmiyor. Tiyatro ile aynı anda mesleğini veya eğitimini yürütebilenler yok değil fakat gerçekten zorluk çekiyorlar.

Asker olursan genellikle pek de aile yaşamın olmuyor. Mühendislikte kafan rahat. Asker olup komutanlarım kendini benden üstün görüp egolarını çekeceğime ben mühendis olurdum. Mühendislikte öyle bir durum olduğunda istifayı verip çıkarsın gideceğin bolca kapı var. Ayrıca askerliği sana şu video ile özetleyebilirim;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu ve bunun gibi binlerce asker mağdur oluyor.

Aktif tiyatro oyuncusu/yönetmeni akrabalarım, arkadaşlarım var. Tiyatro açısından konuşabilirim sanırım.

İnanılmaz derecede zaman ayırılması, çeşitli ödünler verilmesi gereken bir sanat dalı. İster profesyonel olarak, isterse hobi olarak düşünün veya öğrenci olun hiç fark etmiyor. Tiyatro ile aynı anda mesleğini veya eğitimini yürütebilenler yok değil fakat gerçekten zorluk çekiyorlar.

Ben mühendislik okuyup. Sonrasında işe girmeden direkt oyunculuk kurslarıyla oyunculuğa yönelmek istiyorum. Ha oyunculuk olmadı mı? O zaman mühendislikten devam ederim

Asker olursan genellikle pek de aile yaşamın olmuyor. Mühendislikte kafan rahat. Asker olup komutanlarım kendini benden üstün görüp egolarını çekeceğime ben mühendis olurdum. Mühendislikte öyle bir durum olduğunda istifayı verip çıkarsın gideceğin bolca kapı var. Ayrıca askerliği sana şu video ile özetleyebilirim;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu ve bunun gibi binlerce asker mağdur oluyor.

Harp Okulu okuyunca mezun olunca göreve Teğmen olarak başlıyorsun. Yani yüksek bir rütbe ile başlanıyor

Son düzenleme:
Ben mühendislik okuyup. Sonrasında işe girmeden direkt oyunculuk kurslarıyla oyunculuğa yönelmek istiyorum. Ha oyunculuk olmadı mı? O zaman mühendislikten devam ederim
"Mühendislik okumak istiyorum eş zamanlı olarak da tiyatro/oyunculuk kursu almak istiyorum" dediğiniz için özellikle o kısım için yazdım yorumumu aslında.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı