Genel yargilara varmakta acele etme. Ben yeteneksiz miyim, kafam yoksa bu ise hic basmiyor mu vs gibi seyler bir kenara birakip neden yapamadigini anlamaya calis.
Her programlama sorusunda verilen bir grup input ve sonunda istenen bir output olur.
Sana kagit kalem verilse ve ayni problemi cizerek yapman istense yapabilir misin? Evet ise koda dokemiyorsun, hayir ise algoritma kurgulamakta problem yasiyorsun.
Eger koda dokemiyorsan pratik yapmalisin. Algoritmada zorlaniyorsan bu sefer de verilen sorunun tarzina gore cozum uretebilmeyi ogrenmen gerekiyor. Mario nasil bir soru bilmiyorum ama eger senden string manipulasyonu isteniyorsa ona gore, dynamic programming isteniyorsa ona gore, greedy algorithm isteniyorsa da ona gore farkli sekilde algoritma kurabilmeyi ve sorunu bu sekilde cozebilmeyi ogrenmelisin. Egzersiz bu yuzden yapiyoruz.
Eger cs50 giris seviye dersi ise muhtemelen sadece conditional ve loop ile cozebilecegin bir sorudur. ( if-else-while-for ). Benzerleri uzerinde antreman yaptikca oturur, endiselenme. Sonucta bu bir meslek, nasil bir forvet oyuncusu gunde saatlerce topa duzgun vurma antremani yapiyorsa senin de problemi dogru modelleyip dogru cozebilme antremani yapman, kendini gelistirmen gerekli. Zamanla gelistigini fark edeceksin. Cogu insan bu yuzden 2 sene once yazdigi koda baksa "Bu ne lan, bunu ben mi yazmisim?" gibi tepki verir.