Hasar görmüş CD çalışır mı?

Sherit

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
1 adet Call of Duty infinite ve FIFA 18 CD oyunum var ancak büyük ihtimalle çizik var, 15GB iniyor gerisi inmiyor. Bu cdlerin tamir etme imkanı var mı? Veya Microsoft Store'den indirebilir miyim?

Ben eskiden diş macunu veya kolonya siliyordum ile siliyordum düzeliyordu dene istersen saçma ama cidden işe yarıyor:d

Ben eskiden diş macunu veya kolonya siliyordum ile siliyordum düzeliyordu dene istersen saçma ama cidden işe yarıyor:d
Macun ve kolonya ile yeniden veri mi yazdınız hocam? Bu yöntemin işe yaraması imkansız. Diske zarar vermek harici bir şey değil.

Kolonya ile dene. Diş macunu cd üzerinde kalıntı bırakır. Yurt dışında bu tarz durumlar için veri kurtarma hizmeti sağlayan yerler oluyor ancak tr'de bulman zor. Bulsan dahi astarı yüzünü aşar pahalı gelir.

Macun ve kolonya ile yeniden veri mi yazdınız hocam? Bu yöntemin işe yaraması imkansız. Diske zarar vermek harici bir şey değil.
Diş macunu yapışkan yapısı nedeniyle cd'yi daha kötü hale getirir ancak kolonyanın işe yaradığını bizzat kendim de deneyimlemiştim birkaç kez 2000'li yıllarda. Kolonyanın içeriğindeki alkol bir nevi pasta cila etkisi göstererek kılcal çizikleri iyileştirip gözle görülemeyen mikro cisimleri cd'nin yüzeyinden kaldırıyor.

Son düzenleme:

Kolonyağı işe yarayabilir fakat orada bozulmuş bir veri varsa fayda sağlamayacaktır.

Hocam imkansız değil çalışmışdı.
Şans. Bu mevcut konuda anladığım kadarıyla diskteki bazı veriler bozulmuş. Bu verileri CD üzerinden onarmak mümkün değil, o verilerin bulunduğu sektörler kullanılamaz halde. Eğer kir veya leke yüzünden okunmamış ise çalışır.

Çalışmadı. Bu CD'lerle artık bir şey yapılmaz degil mi? İkinci el para eder mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…