Hasarlı fiş kullanmak bilgisayar a zarar verir mi?

equo124

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarımın takılı olduğu 3'lü priz in fiş kısmında yanık gibi bir hasar olduğunu fark ettim. Ne zaman ve ne zamandan beri olduğunu bilmiyorum. Peki böyle kullanmayan devam edebilir miyim? Yolsa değişim şart mı?

Dosya Ekleri

• 20230731_235233.jpg
    44,6 KB · Görüntüleme: 95
  • 20230731_235216.jpg
    49,6 KB · Görüntüleme: 100
Son düzenleyen: Moderatör:
Normal sorun yok. Fişi takarken kıvılcım çıkar bazen ondan oluyor.
Fiş prize takıldığında kıvılcımlar oluşabilir, bunun sebebi elektrik akımı geldiğinde temas alanının yetersiz kalmasıdır. Bu sebeple fişte küçük hasar izleri görebilirsiniz. Bu normal bir durumdur.(Asus'dan alıntı)

Hasarlı priz ani ani güç dalgalanmalarına neden olabilir, bu ciddi hasara yol açabilir. Ve ısınma problemi var ise yangına neden olabilir?

Hocam dediğiniz olayalar dolaylı olanlar değil böyle olaylar olursa bilgisayar açılmaz bile.

Merhaba. Şu anda çekilmiş resimlerini gördüm, hiçbir şey olmaz, kullanmaya devam edin. Bir de PC'niz sadece bu yüzden bozulacaksa parasını peşinen ve şimdi hemen ödemeye hazırım inanın ki, bu kadar zararsızlığından emin konuşuyorum. Çünkü bu isli karartılar elektrik iletimine hiçbir engel değil, fiş metalinde erime, çapın iyice düşmesi, arklarla çok ciddi metal eksilmesi, vb. olsaydı o zaman mecburen bu fiş başını kesip yedek topraklı fişi satın alıp en başına monte ederdiniz, ama bu durumda iletimle ilgili hiçbir bir sorun bulunmuyor, örneğin skoç braytın (bulaşık süngerinin) yeşil çuha kısmıyla iyice ovalayıp bu isi yok edebilirsiniz, ama yok etmeyip kullansanız da pek fark etmez, görüntüsü kötü görünebilir, ama iletimle ilgili hiçbir sorunu bulunmuyor. Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…