Dediğim gibi derdini burada anlatma, bana da anlatma. Sayın hükümetimize anlat. Sağlık sistemi çok daha kötü olacak diye bağıran doktorlara vatanhaini diyenlere, sendikalara destek vermeyenlere, doktorları dövenlere, "giderlerse gitsinler" diyenelere anlat.
Durum insani falan değil. Doktorlar bu düzen böyle gitmez dedi. Senelerden beri bağırdı, takla attı. Kusura bakmayın ama bana verilen iki kuruş para ile, dayak, hakaret, itibarsızlaştırma ile hizmet bu kadar. Dünyanın bir yerinde asgari ücretin 2 katı para ile çalıştırın bakalım doktor çalıştırabiliyor musunuz? (Ben aylık gelirimin sadece %20'sini doktorluktan kazanan biri olmama rağmen bu şekilde düşünüyrum)
Ekonomik kriz derinleştikçe, sağlık sistemi için bir şey yapılmadıkça, doktorlar gidecekler, hastanelerde kalite düşecek, hastalar sağlık hizmetine ulaşamayacaklar.
Biliyor musun çalıştığım hastaneye, gerekli teçhizat alınmadığı için kanser hastalarına kemoterapi verilemiyor. Hastalar 100km ötedeki hastaneye yığılıyorlar ya da tedavi alamıyorlar? Çünkü o teçhizatların hepsi DOLAR ile alınıyor. Başhekime sordum, "ödenek bekliyorlarmışmış."
Daha da kötü olacak.