Berkan Bey Merhaba
İlk mesajımda anlattığım gibi, Haswell Refresh işlemciler için BIOS Update BIOS Ekranından yapılmıyor.
BIOS Ekranından yapılması için kullandığınız araç EZ Flash 2. EZ Flash 2'nin neden kullanılmadığını yukarıda anlattım.
Geriye USB BIOS Flashback ile BIOS Updater kalıyor.
USB BIOS Flashback ile BIOS güncellemesi yaparsanız, sorun yok. Çünkü anakarta ne işlemciyi ne Ram'i bağlamadan güncelleme yapabiliyorsunuz.
BIOS Updater ile durum öyle değil. Bütün sistemi kurmanız gerekiyor. Yani bilgisayarı toplayacaksınız, işletim sistemini kuracaksınız, ondan sonra BIOS güncellemesi yapılabiliyor.
Böyle bir durumda işlemciniz (Haswell Refresh) , başlangıçta BIOS ekranından (EZ Flash 2) güncelleme yapamadığınız veya USB BIOS Flashback'i kullanamadığınız için uygun değilse, o zaman anakartınızda önce başka bir uygun işlemci kullanmanız ve işletim sitemini kurmanız ve gerekli güncellemeleri yaptıktan sonra eski işlemciyi söküp yenisini (Haswell Refresh) takmanız gerekiyor.
Konuyu bilen arkadaşlardan benin sorum şu; BIOS ekranını kullanamıyorsak ve yeni BIOS sürümlerinde de USB BIOS Flashback geçerli değilse, bu işin başka bir kısa yolu var mı?