Hat değerlerim nasıl?

Geçenlerde müşteri hizmetlerini aradım, sinyal sorununuz gözüküyor dedi. Ekip yollayacaklardı güya, 2 kere aramama rağmen hala yollamadılar. Son zamanlarda lag sorunum var, stabil internetim yok. Ping bir düşüyor bir çıkıyor. Akşam saatleri oluyor genelde. Gece 4'te 5'te falan sorun yok. Pek anlamam ama güç değerleri düşük gibi geldi bana. Bir de bir sürü kanal var karışık geldi. Anlayan bir arkadaş yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (10).png
    Ekran Görüntüsü (10).png
    17,7 KB · Görüntüleme: 70
Bu modemin ismi nedir? Çok kötü bir arayüzü var bence. Tek adam akıllı görebildiğim SNR Margin değeri o da çok iyi durumda. Bir problem olduğunu zannetmiyorum. Başka bir arkadaşta böyle arayüze sahip bir fotoğraf atmıştı.

Bu modemin ismi nedir? Çok kötü bir arayüzü var bence. Tek adam akıllı görebildiğim SNR Margin değeri o da çok iyi durumda. Bir problem olduğunu zannetmiyorum. Başka bir arkadaşta böyle arayüze sahip bir fotoğraf atmıştı.
Netmaster cbw-383z4 hocam. Gerçekten arayüzü sıkıntılı. İyi durumda gözüküyor olabilir ama sıkntı var hocam internette.

Üstteki arkadaş biraz bilgisiz sanırım.

Altyapı DSL değil ki daha fazla bilgi versin kullanılan sistem DOCSIS.

Ayrıca iç tesisat demesi bambaşka bir sorun kişi Turksat kullanıyor yani bu tamamen firma sorumluluğunda olan bir mesela.

Altyapı DSL değil, bundan dolayı DSL kullanılan bir modemdeki gibi değerler tabii ki olmayacaktır. Turksat Kablonet DOCSIS 3.0 kullanıyor.
Daha çok arayarak sıkıştırın. Sorun onlardan kaynaklı.

Üstteki arkadaş biraz bilgisiz sanırım.

Altyapı DSL değil ki daha fazla bilgi versin kullanılan sistem DOCSIS.

Ayrıca iç tesisat demesi bambaşka bir sorun kişi Turksat kullanıyor yani bu tamamen firma sorumluluğunda olan bir mesela.
Hocam arıyorum ya ekip göndereceğiz evde misiniz diyorlar, ya da şu an sistemde arıza var, kayıt bırakamıyoruz diyorlar. Arayıp IP adresi değiştirtmek çözüm olur mu acaba?
Altyapı DSL değil, bundan dolayı DSL kullanılan bir modemdeki gibi değerler tabii ki olmayacaktır. Turksat Kablonet DOCSIS 3.0 kullanıyor.
Daha çok arayarak sıkıştırın. Sorun onlardan kaynaklı.
Evet doğrudur. Bilgisizim bu konuda. Ama bu modemden çok şikayetçi olanları okumuştum. Bayağı eski bir modemmiş galiba.
Kablonet kullanıp son zamanlarda sorun yaşayan var mı acaba başka?

Hocam arıyorum ya ekip göndereceğiz evde misiniz diyorlar, ya da şu an sistemde arıza var, kayıt bırakamıyoruz diyorlar. Arayıp IP adresi değiştirtmek çözüm olur mu acaba?

Evet doğrudur. Bilgisizim bu konuda. Ama bu modemden çok şikayetçi olanları okumuştum. Bayağı eski bir modemmiş galiba.
O konu hakkında net bi bilgim yok, duyduğuma göre modemde sıkıntı yok fakat Turksat'ın kullandığı fw'de sıkıntı var.

O konu hakkında net bi bilgim yok, duyduğuma göre modemde sıkıntı yok fakat Turksat'ın kullandığı fw'de sıkıntı var.
Yarın birkaç kere daha arayayım bari. Ip değişikliği falan isteyeyim. Belki her gün binlerce şikayet alıyorlar ama hala çözemediler şu sorunu. Nasıl bir şirketmiş bunlar anlamadım gitti. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı