Hat değerlerim nasıl?

kad1rb

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhabalar. Daha önceden burada da konusunu oluşturduğum gibi bazen eve geldiğimde modemdeki tüm ışıklar yeşil yanmasına rağmen bilgisayardan da telefondan da bağlanılamıyor modemi güç tuşundan kapatıp açınca anca düzeliyor. Bu arada TürkNet'in 100Mbps VDSL paketini kullanıyorum. 60Mbps indirme ve 8Mbps civarı yükleme geliyor. Şu an kullandığım modem Türk Telekom'un verdiği ZyXEL VMG3312-B10B ve CAT5 kablom var. CAT7 kablo sipariş verdim yarın da Tenda'nın V12 model modemini almayı düşünüyorum. Çünkü hem TürkNet hem de bu işten anlayan tanıdıklarım sorun modemdendir demişti ben yine de bir hat değerlerimi de merak ettim şahsen yardımlarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-10-07 224116.png
    Ekran görüntüsü 2021-10-07 224116.png
    31,3 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
CAT 7 bayağı gereksiz olmuş hocam. CAT6 utp Nexans Marka işinizi fazlasıyla görecektir. Modem tavsiyesi için Tenda önermem. Bütçe doğrultusunda Keenetic Omni veya daha üst versiyonu olan Keenetic Extra DSL'i önerebilirim.

Hocam size 62Mbps civarı hız veriyorlar evinize 60ı ulaşıyor bu gayet normal hemen bu durumu TurkNet'e bildirin. Kablo veya modemle çözülecek iş değil. Hat değerlerinde SNR margin değeri düşük onun dışında sıkıntı yok.

@alucardoo En başta ben de Cat6 düşünüyordum fakat baktım aman aman bir fiyat farkı yok dedim Cat7 alalım gitsin arkadaşla beraber bugün o sipariş verdi hatta Prime ile hızlı teslimat ile yarın gelir sanırım. Bir artısı olmasa da eksisi de olmaz sanırım iade etmeye gerek yoktur diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı