Hat değerlerimi nasıl düzeltirim?

BoraB

Hectopat
Altyapı sorgulamada baktığımda 74 Mbps hız alabileceğim ve saha dolabına 140 metre uzaklıkta olduğum yazıyor. İnterneti ilk başta Netspeed'e başvurup 75 Mbps'lik paket olarak bağlattım ama SNR değeri çok düşük olduğu için müşteri hizmetleriyle 35 Mbps'e düşürdük. Fakat buna rağmen internet hiç stabil değil ve bağlantı kopup duruyor. Ankastre kutusundan modemime CAT6 kablo çektim düzelmedi, modemimi değiştirdim düzelmedi, en sonunda modemi doğrudan ankastre kutusuna gelen kabloya bağladım hat değerleri değişmedi, halen zayıf. Benim tarafımdaki tüm olasılıkları değerlendirdim ve sorunun artık benimle ilgili olamayacağını düşünüyorum. Bu internetimi nasıl düzeltebilirim?

1622740299744.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hat değerleriniz iyi gözüküyor. Kullandığınız tüm cihazlarda mı aynı sorunu yaşıyorsunuz? Her cihazda aynı sorun varsa tavsiyem başka bir ISS geçip onun ile gözlemleyin.

Hat değerleriniz iyi gözüküyor. Kullandığınız tüm cihazlarda mı aynı sorunu yaşıyorsunuz? Her cihazda aynı sorun varsa tavsiyem başka bir ISS geçip onun ile gözlemleyin.
Evet hepsinde aynı. Kabloyla bağlanmama rağmen de kopuyor. Zaten modem arayüzünde DSL kısmına baktığımda DSL Up Süresi sıfırlanıyor bağlantı koptuğu için.

VDSL profilinizin ne olduğunu biliyor musunuz? Profile 17'a profile 35'a gibi her VDSL altyapı çok yüksek hızlara çıkamaz.
Ve gün içinde hata (pkts) kısmını takip edin modemi kapatıp açmadan eğer çok yükseliyorsa kablolamanızda sıkıntı vardır.

VDSL profilinizin ne olduğunu biliyor musunuz? Profile 17'a profile 35'a gibi her VDSL altyapı çok yüksek hızlara çıkamaz.
Ve gün içinde hata (pkts) kısmını takip edin modemi kapatıp açmadan eğer çok yükseliyorsa kablolamanızda sıkıntı vardır.
Sanırım 17a fakat emin değilim. Şuan modem 4 buçuk saattir açık Pkts sayısı 573. Kablolamadan kastınız bina iç tesisatı mı?

Sizde CRC hatası olma ihtimali var bina içi tesisatınızı kaliteli bir bakır kabloyla (CAT5 -6-7 telefon kablosu fark etmez)eksiz ek varsa da yak 1 konnektörle bağlayın sorun devam ederse ISS ına durumu bildir arıza kaydı açtır.

Sizde CRC hatası olma ihtimali var bina içi tesisatınızı kaliteli bir bakır kabloyla (CAT5 -6-7 telefon kablosu fark etmez)eksiz ek varsa da yak 1 konnektörle bağlayın sorun devam ederse ISS ına durumu bildir arıza kaydı açtır.
Şu an eksiz CAT6 kabloyla bağlıyım yeni kablo çekmiştim. Port değişikliği talep etmek sorunu çözebilir mi sizce?

Port değişikliği sorunu çözedebilir çözmeyedebilir sorunun nereden kaynaklandığı önemli saha dolabından binadaki kutuya kadar mı yoksa saha dolabından santrale kadar olan kısımda mı sıkıntı var önce onu tespit etmek lazım. Saha dolabından santrale kadar olan bölümdeyse sıkıntı port değişikliği işe yaramaz. 140 metrede sizin 100 megabit internet alabilmeniz lazım. Hat zayıflaması değerin 140 metreye göre çok geldi bana benim uzaklığım 350 metre ona rağmen hat zayıflaması 7.9. sizin sorun bence kablolardan kaynaklanıyor mh ile görüşüp arıza kaydı açtırın kabloları kontrol etsinler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı