Akşama doğru cevap vericem hocam.
VDSL, FTTC diye geçen fiber kurulumdur, yani bir bakıma fiberdir fakat asıl amacı 50-100 metre( yaklaşık 1 sokak uzunluğu) içerisinde bulunan insanlara yüksek hızı düşük maliyet ile sağlamaktır, bizim ülkede bu durum 500-600 metreye kadar uzadığı için amacından çıkıyor.
Taşınacağınız yer size ait ise şimdiden TT'ye altyapı için dilekçe verin, onun dışında elinizden bir iş gelmez.
Hocam şunu anlamıyorum, fiberde internet fiber kablolar aracılığıyla sağlanıyor. Bu Adsl'deki gibi bakır kablolardan olmadığından daha kusursuz bir veri iletimi sağlıyor mantıken. Ee santraldan çıkan fiber kablo 1 km öteki eve kadar uzandı diyelim, neden hız düşüyor ki, bu kadar yüksek hız sunabilen kablolar içinden gitmesine rağmen? Hani bu su değil ki borular uzayınca basıncı düşse.
Şuan kiradayız hocam, yaza doğru satın aldığımız daireye geçeceğiz. Türknet'ten genel bilgi almaya çalışırken oranın hızı test ettirmeye çalıştıkta bir şey çıkmamıştı. Türknet'te bana orada boş port yok mu dedi boş hat yok mu dedi hatırlamıyorum ama telekomdan yardım almalısınız falan demişti. Şuanda oradaki daire boş, tadilatta. Ama site içersinde ve sitelerde yaklaşık 4 yıllık binalar. Tahminimce eşşek değillerse fiber kablo döşemişlerdir apartmana umarım. Satıcıda başkasından aldığı için bilgisi yoktu detaylar hakkında.
Ttnette kalırsam, telefonda sabit olacağı için buradan oraya aktarma yaparlar herhalde. Lakin başka ISS'ye geçersem boş port yoktu, yer yoktu falan diye işi yokuşa sürebilirler. TTnetten, telekomdan beklerim bu şeyleri.
TTnetin 16mbps, 100gb AKK'lı paketini kullanıyorum. Aylık 60TL'ye geliyor.
Ay sonunda taahhüt bitiyor. Geçende ttnet aradı, size özel kampanyamız var dedi. Es geçerseniz veya beklerseniz bu kadar iyi seçenek alamayabilirsiniz falan dedi. Dedim neymiş öneriniz, 16 Mbps, 150gb'lık paketi öneriyoruz. 150gb'ı aşarsanız ek olarak 8mbpslik paketiniz devreye girecektir, dedi. Aylık 70TL gibi bir ücreti var, yılbaşından sonraya kalırsanız fiyatlar dahada artacaktır, diye korkuda veriyor.
Allah razı olsun, dedim yüzüne kapattım.
Arkadaş, bu adamlarada bir şey diyemiyorum merkez önlerine ne kağıtı sunarsa onu satmaya çalışan, çalışanlar bunlar. Lakin söylemleri insanları baya zorluyor...