Hat kablosu DSL kablosuna bağlanır mı?

horizon4

Femtopat
Daha fazla  
Bugün NetSpeed adlı internet servis sağlayıcısından 75 down / 8 up olarak aldığım paket aktif hale getirildi, test ettiğimde bu değerlerle karşılaştım.

Upload hızı ve ping değerleri gayet iyiydi fakat download hızı görüldüğü gibi. Müşteri hizmetlerini aradığımda "biz 75Mbps paketi tanımladık, hızınız 75'e sabitli fakat evinizdeki kablo 18Mbps geçişe izin veriyor." cevabıyla karşılaştım.

Başka bir DSL kablosunu Splitter'a bağladığımda hızlar değişmedi. Splitter ve hat kablosu 2011 yılından bu arada, üzerinde "avg Level category 6" yazıyor.

Ben sorunun splitter kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Hat kablosuyla olan bağlantısını kesip direkt DSL kablosuna bağlasam internet gelir mi modeme?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gelir hocam. Bağlantıyı doğru yapın yeterli. Ben splitter kullanmıyorum.

Gelir hocam. Bağlantıyı doğru yapın yeterli. Ben splitter kullanmıyorum.
Peki hangi renkleri birbirine bağlayacağım?
Splitter'a turuncu beyaz, turuncu, mavi beyaz, mavi giriyor.
Dsl kablosunda ise kırmızı ve yeşil var.

Tamam hocam. Resim olsa daha iyi olur. Fakat tahminim o 4 kablo ikişer bağlıysa ayırmayın. Modemden gelenleri onlara bağlayın. Modeme gelen iki kablonun sırası önemli değil.

Ankastreden hangi renk kablolar bağlı ise aynı renkleri DSL kablosunun diğer ucunda alınız
DSL kablosunun ucuna modeme takılması için uygun bir kablo bağlayınız ve kullanın
Hayırlı olsun 75 Mbit download
Splitter kullanmadım bence ev telefonu kullanmıyorsanız gerekli değil.

Splitter bu, eski tip sanırım. Rj11 yok. Ortalığı öyle bir karıştırmışlar ki hangi kabloyu kırmızı - yeşil dsl kablosuna bağlayacağımı şaşırdım.

Tamam olay gayet basitmiş;
1- Ankastre kutusuna bak ve kendi modemine gelen 2 kablonun rengine bak.
2- Aynı renk kabloları splitter dan çıkar.
3- Splitter dan modeme giden kablonun ucunu biraz soy.
4- Biraz önce splitter dan çıkardığın iki kabloyu soyduğun modem kablosuna bağla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…