Çözüldü Hata raporunu incelerken hatalı dosyanın konumunu nasıl anlıyoruz?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MScofield

Hectopat
Katılım
27 Nisan 2020
Mesajlar
2.334
Makaleler
7
Çözümler
64
Selamlar, hata raporu incelemeyi kaptım sayılır. Ancak anlamadığım bir şey var. Hatalı dosyayı bulduktan sonra konumunu nasıl anlıyoruz?

hee.PNG


Örneğin burada MSVCR100.dll dosyası hatalı. Ancak bu dosyadan farklı konumlarda gözüken birkaç tane var. Hatalı konum hangisi? Mesela birinde "C:\Windows\system\MSVCR100.dll", diğerinde ise C:\Windows\MSVCR100.dll yazıyor. Hangisi hatalı konum?

@Jayce
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Neden raporlarda öyle gözüktüğü hakkında bir fikrim yok açıkçası. Normalde de o konumlarda DLL dosyası bulunmuyor. Hatalı dosya SysWOW64 konumunda. Üstündeki mesajlardan anlayabilirsin. Daha tecrübeli üyeler daha net bilgi verecektir, benim de bilmediğim noktalar var. Yardımcı olması adına bu üç konuya bakabilirsin.
 
@Jayce aklıma bir şey daha takıldı. Şimdi name not found olarak gördüğümüz her DLL hatalı mı? Yoksa çok gözükenler falan mi?
D3d.dll, d3d8.dll tarzı sistem dosyaları hatalı olmuyor genelde. Zaten kullanıcıya hiçbir zaman önermiyoruz bu tarz sistem dosyalarını silmesini. Veritabanındaki dosyalar hariç bir DLL ile karşılaşman oldukça nadir zaten. En iyi yöntem oldukça fazla konu incelemek.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
"C:\Windows\system\MSVCR100.dll", diğerinde ise C:\Windows\MSVCR100.dll yazıyor. Hangisi hatalı konum?
Hatali olan dosyayi cift tiklarsaniz Architecture kisminda ya 32-Bit yazar ya da 64-Bit. 32-Bit SysWOW64'ü, 64-Bit ise System32'yi işaret eder.
dosya konumu.png
 
Son düzenleme:
Çözüm

Geri
Yukarı