Hatalı port servisi hatası

Makaleler
1
Daha fazla  
Türk Telekom ile olan sözleşmem yaklaşık bir ay önce bitti fakat interneti kesmediler. NetSpeed'e başvuru yapmıştım ve dün kullanıcı adı ile şifreyi gönderdiler. Modem arayüzüne giriş yapamadım ve modemi resetledim. Normalde modem ADSL hatta olduğu için yeşil yanıyordu DSL ışığı, bugün turuncu yanmaya başladı. Ayrıca dün NetSpeed'i aradığımda kablo bırakılacak dediler, forumda ise daha önceden bağlantınız olduğu için ona gerek yok modemden giriş yapmanız yeterli dediler ama hâlâ ne yapacağımı anlamış değilim. Yaklaşık bir saat önce de internete bağlanamama sorunu yaşadım ve hatalı port servisi adı altında şu yazıyordu "Türk Telekom dışında bir internet servis sağlayıcısından hizmet aldığınız için sayfaya erişiminiz sağlanamamaktadır. Hemen Türk Telekom'lu olmak için www.ttnetcom.tr'yi ziyaret ediniz." Şimdi tekrar modemi resetlersem NetSpeed firmasının verdiği kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapabilir miyim ve resetlersem VDSL olan hat tekrardan ADSL'ye dönüşür mü ? Başka yapmam gereken ne var ?
Yukarıdaki dünkü DSL istatiklerim, aşağıdaki ise bugünkü. Ayrıca dün resetten dolayı altyapı sorgulamasında 24 Mpbs bugün ise 76 Mpbs gösteriyor. Ek bir not daha dün yeşil yanan DSL ışığı bugün turuncu yanıyor.

Son düzenleme:
SNR margin indirme tarafında 8.3 olarak görüyorum.
Kopmalardan kaynaklı sorun oluşuyor olabilir.

Kullandığın modem nedir. Cat 5 veya 6 kablo iç tesisatta mevcut mu ? Ana hat kablosundan modeme kadar tek bir kablo geliyor mu ?

Zyxel VMG3312-B10B. Türk Telekom vermişti. O kablolar var mı bilmiyorum ama ankastre kutusu yok binada, telefon direğinden direk olarak bağlanıyorum, balkondan açılan bir delik ile evin içine kadar geliyor. Son olarak tahmin ettiğim kablo ise evet geliyor.

Ekleme: Şuan bir İSS'ye bağlı değilim. NetSpeed ile görüşmelerim sonucunda TT ekiplerinin kablo bırakmasını bekliyorum. Bugün aradılar kontrol edin diye yok yine. Kopmanın sebebi herhangi bir bağlantıya sahip olmamamla alakalı olabilir mi ?

Son düzenleme:
Türk Telekom verdiği modemler yazılımlı olarak geldiği için genel olarak diğer sağlayıcılara abone olunduğu zaman çalışmıyor.

Bununla alakalı olarak kazanılmış bir dava dahi hatırlıyorum haberlere de çıkan.

Eğer düşündüğüm gibi Türk Telekom yazılımı içeriyorsa modem alman gerekecek.

Ancak az önce dediğim gibi SNR margin değerin indirme üzerinde çok düşük. En azından 18 değerlerini görmesi lazım.

Kullanan arkadaşlar görmüştüm forumda, üstelik benimki ile aynı model modem. Şöyle bir yorum görmüştüm DH'de. Bilgisayar üzerinden bunu yapınca sonuç alınabilir mi ?

Arkadaş modem sıfırlama işlemi ve kurulum işlemi anlatmış.

Sıfırlama yapılan modem arayüzüne girme sayfası açıldığında kurulum sıralaması zaten çıkıyor.

Sen sıfırlamayı modemin arkasındaki delik sayesinde yapmadıysan öyle dene. Düzelme olacak mı görelim.

Dün yapmıştım fakat mobilde olduğumdan dolayı galiba kurulum ekranı gelmedi. Yarın başka birinin bilgisayarıyla denemeyi düşünüyorum. Umarım tek sorun mobilde olmamdır, iki gün tatildi iki günümü de harcadım neredeyse. Sınavlara ekşi olarak yansımaz inşallah. Yarın bilgisayar üzerinden deneme yaptığımda gelişmeleri aktaracağım hocam, teşekkürler.

Netspeed'in üyelik bilgilerini girip bağlanmayı denediniz mi? Ekstra yapılması gereken bir şey gözükmüyor gibi. Türk Telekom aboneliğinizi iptal ettiğiniz halde modeme Türk Telekom bilgileriyle internete bağlanmayı denerseniz port hatası almanız çok normal. Bilgileri değiştirmek için modemi resetlemenize gerek yok. Modem arayüzündeki ağ ayarlarına girin WAN kısmındaki TTNET'e ait bilgileri silip Netspeed'in size verdiği bilgileri girin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…