Hatay dürümcü olmak mantıklı mı?

Yönetim bilgisi olarak abartılıcak kadar bilgili olunması gerektiğini düşünmüyorum. Tanıdık adam yok haklısın o konuda, Doğru konum da çok önemli tabi
Bir çin atasözü der ki:"Sevmediğin bir işte çalışırsan ömrünün sonuna kadar çalışırsın"
Bu ülkede kim sevdiği işte çalışıyor ki ? herkes parasına bakıyor, ben oyun oynamayı severim. Fakat oyun oynayarak kazanamıyorum. İnşaat da çalışmak istemem ama güzel parasını verirlerse çalışırım yapacak bir şey yok.

Hatay dürümcü derken dönerden bahsediyoruz galiba ? İyi, güvenilir ve sizi yüzüstü bırakmayacak bir baş usta şart bir kere. Bu devirde böyle birini bulmak ne kadar olası bilemedim. İşler iyi gittiğinde ya zam ister, ya karşına veya yakınına rakip dükkan açıp müşteriyi çalar, her dürüm arasına aynı miktarda ve gramajda malzeme koymaz vs. gibi çok şeyler gördüm, duydum. Bir dükkan açılacaksa konum çok önemlidir. Ayakaltı olması önemli, otobüs durağı, metro durağı, pazar, okul veya marketlere yakın sokaklar bunun için biçilmiş kaftan. Yazmadığını gördüğüm kirası, stopajı, eleman sigortası vs. eklemen lazım giderlerine.

Yani ben açıcağımdan değil söylemeyi unutmuşum aklıma geldi bu fikir size danıştım. İleride belki açabilirim. Okul yanlarına açarım eğer açarsam. Ustayı da ne yaparım bilmiyorum.

Çıraklığını yapmadığın işi kurmak büyük risk. Para batırabilirsin. Üstelik lokasyonun iyi olması ile ödeyeceğin kira arasındaki dengeyi iyi kur. Çoğunlukla kiralar o kadar iyi ayarlanıyor ki yılın sonunda verilen kiralar senin uzamana izin vermiyor. Kazanan mal sahibi, ve tuttuğun yeri restore edip donatan camcı, tesisatçı, elektrikçi, mobilyacı, marangoz oluyor.
Sen batarsın senden sonra kuaför açılır. O da batar büfeci olur, telefoncu olur...
Garanti kazananlar yukarıda saydıklarımdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…