Askeri kışlasından çıkartmıyorlar. 99 depreminde ordunun yetkisi vardı ve izinsiz direkt depreme müdahale için askerler canla başka sokaklara döküldü. Kurtarma eğitimi almamış asker, hiçbir insan olmamasından değerlidir.
Ayrıca ordunun elinde çok fazla helikopter, arazi aracı ve bilumum işe yarayacak alet edevat var. Ama ne hikmetse koskoca ordunun çok küçük yüzdesi yardım için görevlendirilmiş durumda. Maalesef bu yüzden Hatay ve Adıyaman kötü bir durumda.
Helikopterin inemeyeceği yerler çok kısıtlıdır. Kara yolu kapanmış ve havalimanı pistleri zarar görmüşse helikopterlere sarılmak gerek. Ki Hatay'a deniz yoluyla da ulaşım mümkün. 24 saat geçtikten sonra deniz yoluyla iş yapmaya başladılar.
Evet, yıkım çok büyüktü ama bu yıkımın olacağı defalarca söylendi. Yine hazır olamadık, yine yine...