Hatice-Cemil Ercan Fen vs Hasanoğlan Atatürk Fen

wolot

Hectopat
Daha fazla  
Oncelikle merhaba, abilerim ablalari ya da arkadaslarim. Bu yil LGS sinavinda matematik dersinden yapmis oldugum kaydirmayla beraber %11.64 gibi absurt bir yuzdelik dilime sahip oldum. Ankara Altindagda yasiyorum. Gelecek hedefim sayisal bolumden yana, bu yuzden fen lisesine gitmek istiyorum. Lakin bu yuzdelik dilimle Ankara'nin kirsal bolgelerindeki liseler tutuyor. Ulasimda skinti yasayacagimi dusundugum icin yatili olan 2 adet okul buldum. Bir tanesi.

Hatice-Cemil Ercan Fen Lisesi

Digeri ise.

Hasanoğlan Atatürk Fen Lisesi

Sizce bu donemimde 4 yil boyunce yatili bir okula mi gitmeliyim yoksa piri reis gibi orta - iyi arasi Anadolu liselerine mi gitmeliyim?
Ayrica bu okullarda okumus olan bir tanidiginiz ya da bu okullarla ilgili bilginiz varsa ltfen yardimci olun.

Dipnot: Baska bir arkadasimla ayni puani almis bulunmaktayim. Bu yuzden onunla beraber ayni pansiyonda kalma ihtimalimiz var.

Oncelikle merhaba, abilerim ablalari ya da arkadaslarim. Bu yil LGS sinavinda matematik dersinden yapmis oldugum kaydirmayla beraber %11.64 gibi absurt bir yuzdelik dilime sahip oldum. Ankara altindagda yasiyorum. Gelecek hedefim sayisal bolumden yana, bu yuzden fen lisesine gitmek istiyorum. Lakin bu yuzdelik dilimle Ankara'nin kirsal bolgelerindeki liseler tutuyor. Ulasimda skinti yasayacagimi dusundugum icin yatili olan 2 adet okul buldum. Bir tanesi.

Hatice-Cemil Ercan Fen Lisesi

Digeri ise.

Hasanoğlan Atatürk Fen Lisesi

Sizce bu donemimde 4 yil boyunce yatili bir okula mi gitmeliyim yoksa piri reis gibi orta - iyi arasi Anadolu liselerine mi gitmeliyim?
Ayrica bu okullarda okumus olan bir tanidiginiz ya da bu okullarla ilgili bilginiz varsa ltfen yardimci olun.

dipnot: Baska bir arkadasimla ayni puani almis bulunmaktayim. Bu yuzden onunla beraber ayni pansiyonda kalma ihtimalimiz var.

Ya üniversite için lise tabii ki de önemli ama fen lisesine giden hemen en iyi üniversiteye gidecek diye bir şey yok. Düşük puanlı liselerdende çok iyi öğrenciler çıkıyor bu daha çok sen ve azminle alakalı. Asıl konuya gelecek olursak okulları gidip gezebilirsin kafana yatmazsa bir Anadolu lisesine gidersin sıkı çalışıp gene hedeflerine ulaşırsın inan zaten her fen lisesi iyi olmuyor bazı Anadolu lisesi hocaları fendekilerden çok daha nitelikli olabiliyor. Fendekilerin burnu havada falan oluyor dediğim gibi gez bak kafana yatanı yap.
Şunu da belirtmek gerekirse yatılıda kalmak kolay değildir hiçbir zaman ailenin yanını tutmaz.

Ya üniversite için lise tabii ki de önemli ama fen lisesine giden hemen en iyi üniversiteye gidecek diye bir şey yok. Düşük puanlı liselerdende çok iyi öğrenciler çıkıyor bu daha çok sen ve azminle alakalı. Asıl konuya gelecek olursak okulları gidip gezebilirsin kafana yatmazsa bir Anadolu lisesine gidersin sıkı çalışıp gene hedeflerine ulaşırsın inan zaten her fen lisesi iyi olmuyor bazı Anadolu lisesi hocaları fendekilerden çok daha nitelikli olabiliyor. Fendekilerin burnu havada falan oluyor dediğim gibi gez bak kafana yatanı yap.
Şunu da belirtmek gerekirse yatılıda kalmak kolay değildir hiçbir zaman ailenin yanını tutmaz.

Değerli zamanını bana ayırıp yardım ettiğin için çok teşekkür ederim. Babam da zamanında yatılı askeri okullarda kalmış. Anlattığı anılar beni çok korkuttu :D. Bu yüzden sanırsam şansımı Anadolu liselerinden yana kullanacağım. Ayrıca bu hasanoğlan vs çok kırsal bölgelerde. Buralarda okuyan birkaç kişiyle konuştum ve pansiyonlarının acayip kötü olduğunu öğrendim. Sizin benden büyük olduğunu varsayarak konuşuyorum uygunsa durumunuzu öğrenmek isterim, veyahut lise hayatıyla ilgili birkaç abi tavsiyesi duymak isterim.

Son düzenleme:
Değerli zamanını bana ayırıp yardım ettiğin için çok teşekkür ederim. Babam da zamanında yatılı askeri okullarda kalmış. Anlattığı anılar beni çok korkuttu :D. Bu yüzden sanırsam şansımı Anadolu liselerinden yana kullanacağım. Ayrıca bu hasanoğlan vs çok kırsal bölgelerde. Buralarda okuyan birkaç kişiyle konuştum ve pansiyonlarının acayip kötü olduğunu öğrendim. Sizin benden büyük olduğunu varsayarak konuşuyorum uygunsa durumunuzu öğrenmek isterim, veyahut lise hayatıyla ilgili birkaç abi tavsiyesi duymak isterim.

Vallahi inan deneyimim yok diyebilirim :D sadece birkaç senede gördüklerimden söyledim kendine uygun olanı bulduğuna sevindim rica ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı