Hava akışı, fan alarak iyileştirilebilir mi?

Bütçe
5000-8000

Wusi

Hectopat
Daha fazla  
Sesi oldukça dikkat dağıtabilen fanlara sahibim. Dikkatim dağıldığı için fanların birkaçını çıkarmıştım. Ekran kartım ısındığı için bazı basit oyunlarda bile ekran önce siyah oluyor -Discord'daki arkadaşlarımın seslerini hala duyabiliyor oluyorum- sonrasındaysa kendim kapatıp, tekrar baştan açıyorum. Bu duruma bir son getirmeye üşendiğimden üstüne düşmemiştim. Artık yeter deyip biraz araştırmaya koyuldum ancak kafam oldukça karıştı. Sizlerden kesin çözüme yakın öneriler almak ve linkler almak istiyorum. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

Performax Inferno kasa kullanıyorum, desteklenen fan ebatı 120mm. CPU: R7 7700X, GPU: RX580. 4x8GB RAM, PSU: 650W.

Şu an için 5 tane Noctua fan almayı düşünüyorum. Bu herhangi bir yönden mantıksız mı? En verimli çözüm ne olurdu? Siz bu kasa için sıvı soğutma mı, hava soğutma mı, yoksa direkt fan almamı mı önerirsiniz?

Bütçe ile ilgili sınır yok. Göze aldığım fiyat aralığı 5-8k aralığı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan alarak sıcaklığı çok düşüremezsiniz onun yerine kasanın kapağı açık olsa bayağı bir etkiler, eğer işlemci sıcak çalışıyor ise sıvı soğutucu kasanın içindeki sıcaklığı düşürür.

Sesi oldukça dikkat dağıtabilen fanlara sahibim. Dikkatim dağıldığı için fanların birkaçını çıkarmıştım. Ekran kartım ısındığı için bazı basit oyunlarda bile ekran önce siyah oluyor -Discord'daki arkadaşlarımın seslerini hala duyabiliyor oluyorum- sonrasındaysa kendim kapatıp, tekrar baştan açıyorum. Bu duruma bir son getirmeye üşendiğimden üstüne düşmemiştim. Artık yeter deyip biraz araştırmaya koyuldum ancak kafam oldukça karıştı. Sizlerden kesin çözüme yakın öneriler almak ve linkler almak istiyorum. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

Performax Inferno kasa kullanıyorum, desteklenen fan ebatı 120mm. CPU: R7 7700X, GPU: RX580. 4x8GB RAM, PSU: 650W.

Şu an için 5 tane Noctua fan almayı düşünüyorum. Bu herhangi bir yönden mantıksız mı? En verimli çözüm ne olurdu? Siz bu kasa için sıvı soğutma mı, hava soğutma mı, yoksa direkt fan almamı mı önerirsiniz?

Bütçe ile ilgili sınır yok. Göze aldığım fiyat aralığı 5-8k aralığı.
Isınan parça ekran kartı, ekran kartını soğutan şey ekran kartının fanları, ekran kartının fanları daha iyi soğutma için taze havaya ihtiyaç duyar. Ekran kartı ısınır iken işlemcinin sıcaklığı ne durumda? Eğer o da ısınıyorsa bu demek oluyor ki içerideki sıcak hava dışarı atılamıyor veya içeride taze hava yeterince yok. Ekran kartını şu andaki soğutmadan bağımsız etkili şekilde soğutmak istiyorsan waterblocklu bir ekran kartı sıvı soğutması (waterblock vb.) almalısın RX 580 için, tabii bu da maliyetli ve marifetli bir iş olur. Ama aslında hava sirkülasyonu ekran kartının derecelerini o kadar fazla etkilememesi lazım, hadi en baba 15 derece falan o da odan sıcak falansa yani... Kasa fanı veyahut hava sirkülasyonu için 5-8K para baymana gerek yok, onların maksimum oynatacağı derece miktarı zaten 5-10 derece falan, parçaları soğutan elemanlar belli, kendi soğutma sistemleri. Sıvı soğutma mantıklı da ekran kartı ısınıyor demişsin. Giriş seviyesi bir ekran kartı olan RX 580 için sıvı soğutucu bloğu almak ne kadar mantıklı? Çünkü zaten onun sıvı soğutması kartın ederinden fazladır bile. 1000TL'ye 3 tane öne Arctic marka PWM fan alabilirsin, özellikle yaprakları bol olanlar emiş fanı olmak için iyidirler, daha fazla hava alma kapasitesine sahiptirler; geniş yapraklı olup az yapraklı olanlar sıcak havayı içeriden çeker ve dışarı atar, havanın içeride kalmasına izin bile vermez, söz konusu bahsettiğim markanın fanları sağlam fanlardır ve iş görürler, ayrıca sessizlerdir, dereceleri düşürür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı