Hava akışı iyi kasa ve PSU önerisi

Genzonzi

Hectopat
Makaleler
1
Herkese selam. Yeni bir kasa toplamak için kolları ve cüzdanı sıvadım. Hava akışı iyi bir kasa, görsel olarak güzel, F/P kasa almak istiyorum. Tabii ki 6-7 yıllık kasamın hava akışı sağlayamayacağını düşünerek. Kasamın görselini ve linkini bırakacağım, eğer gerek yok derseniz almakta istemiyorum açıkçası. Belli bir harcama yaptım ve eğer gerek yoksa beni bir süre idare edebilirse almayı düşünmüyorum. Ama kullanacağım bileşenler kayda değer olduğu için 2000 TL içinde o kadar harcamamı hiçe saymak istemiyorum. Lakin Antalya gibi bir şehirde yaşıyorum. Bir de tabii PSU boyutu var o da elimde mevcut ama yetmez, elektrik kesintisi vs. durumlarında zarar görebilirsiniz derseniz onu da yenileyeceğim. Ama dediğim gibi zaten fazlasıyla harcama yaptım ve 5-6 ay taksitleri bitene kadar idare edebileceksem almayı düşünmüyorum. Not: 6500 XT ile yetinme düşüncesiyle girdim ve şu an 6700 XT'ye kadar geldim 2 ay içinde
1-1.5 hafta içinde bileşenler elimde olur ve kasayı toplama işine geçerim ve onu da hiç bilmiyorum artık YouTube'tan falan bir şekilde yapacağım

Bileşenlerim şu şekilde;
Ekran kartı: ASUS Radeon Dual RX 6700XT OC (sipariş verildi)
Anakart: MSI Pro H610M-B (sipariş verildi)
İşlemci: i5 12400F (sipariş verilecek)
SSD: Wd_black SN850 1 TB soğutucusuz (sipariş verildi)

Elimde mevcut olan bileşenler;
RAM: Kingston HyperX savege Black DDR4 3000MHz - CL15 (Kingston 8GB Hyperx Savage Black DDR4 3000MHz CL15 PC Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da)
PSU: Zalman ZM700-LX 700W ( https://www.hepsiburada.com/zalman-zm700-lx-700w-120mm-fanli-80-power-supply-pm-bd305296)
Kasa: Zalman Z3 Plus ( ZALMAN Z3 PLUS Black Fan Kontrollü USB3.0 Pencereli 4ad120mm Güç Kaynaksız Kasa - inventus )

İlk etapta kasam ve PSU yeterli ise almayı düşünmüyorum. Değerli yorumlarınıza bu yüzden ihtiyacım var. İleride kasa ve PSU değiştirmeyi zaten düşünüyorum özellikle sağlam ve beyaz bir kasaya geçiş yapma planım var. Bildiğim konular değil ama özellikle PSU konusunda eğer sağlıklı değilse elektrik kesintisinde kısa devre yaparsa bileşenleri yakabiliyormuş o yüzden PSU konusunda eğer 100% bileşenlerimi korumayacaksa hiç düşünmeden sağlam bir PSU alabilirim. Ama kasa konusunda eğer hava akışı iyiyse ve yeterliyse 5-6 ay kadar bununla idare edebilirim. Ama Antalya'da yaşıyorum, hava akışı iç açıcı değil idare eder şeklindeyse değiştirsem daha sağlıklı olur. İlk hedefim idare etmek ama gerekliyse de almaktan çekinmeyeceğim. Sosyalde ve diğer mecralarda araştırdığım bazı kasaları buraya paylaşmak istiyorum. Bütçe belirtemiyorum ama F/P olursa çok iyi olur. Ayrıca sanırım işlemci için stok soğutucu yeterli gelse de Antalya'da yaşadığım varsayılırsa kule tipi bir soğutucu almam daha iyi olacak onu da şu şekilde yapacağım; @Emma Stone hocamın tavsiye ettiği üzere "SE-214 XT bakılabilir, X129 + wipaste C2'de bakılabilir." şu şekilde planlıyorum. En çok istediğim olay da sessiz olması. Daha önceki kasamda sıvı soğutucu ve benim cahilliğim yüzünden bayağı sesli bir dönem geçirdim, beni illallah ettirmişti. Eğer kasam yeterli derseniz, kasa fanı almayı düşünüyorum onun yerine kaliteli. Ha yeterli değilse kasa almam gerekecekse fanlara para veremeyeceğim. Biraz uzunca oldu ama ilk defa kendim kasa toplayacağım ve pek bir şey bilmediğim için yardımlarınıza ihtiyacım var. Umarım anlatabilmişimdir, aklımdan kaçan, yazmayı unuttuğum şeyler olursa tekrar düzenlerim. Zaten buraya kadar okuduysanız, çok minnettarım ve teşekkürü borç bilirim.

@Emma Stone @messinicocugu @Sir Benjamin @kino siz değerli arkadaşlarımı etiketlemek sorun yaratmaz sanırım, lakin bilgisayar konusunda çokça öneride bulunduğunuz ve yardımcı olduğunuz için etiketlemek istedim.

SSD için soğutucusuz diyor ama ona bir şey yapmam gerekir mi? Yoksa soğutucusuz olması önemsiz mi? Dediğim gibi serin ve sessiz kasa ve bileşenlerim olsun istiyorum.

Bütçe belirtmeyi bulamadım: Kasa ve PSU Total'de 2500 TL çıkabilirim diye düşünüyorum.

Dark Guardian PRO 4x12cm Adreslenebilir RGB LED Fanlı, Full Cam Yan ve Mesh Ön Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası (DKCHGRPRO) | Teknobiyotik -- üsttekiyle aynı mı bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• Kasa.jpeg
    238,7 KB · Görüntüleme: 235
Son düzenleyen: Moderatör:
İlkini bilemem ama bu kasalar hazır sistemlerle vs çok sattı ve sırf kimse sorun yaşamadığı için fahiş fiyatlara satıldığı kanaatindeyim. Bitfenix te muhtemelen o uyduruk kasalardan.

200 lira 200 liradır
1500 e kadar çıkacaksan da çok daha iyi kasalar vardır sanırım.

Sağol dostum yorumun için, konuyu bile güncel tutsak illa buluruz ihtiyacımıza uygunu Açıkçası kasa RGB olmayıp, beyaz led fanlı olması da ilgimi çekmedi değil. Hava akışı olarak iyiyse arkadaşlar da önerirse onu alır geçerim hiç zorlamaya gerek kalmaz.

Bence kasa psu şimdilik kalabilir.
Ya da psu kalsın, p400a kasa alın keyfinize bakın.

Etiketlediğiniz için teşekkürler. Kasa ve PSU değişmeli. Kasa konusunda arkadaşlar yardımcı olacaktır. Attığınız kasalar fena değil. Ben PSU konusunda yardımcı olmaya çalışacağım. RAM gördüğüm kadarıyla 1x8 GB. Onu da en kısa sürede değiştirmenizi öneririm. @Emma Stone hocamın önerdiği 214 XT iyidir. PSU önerimi Performance Gold GD modelinden yana kullanırım. Uygun fiyat isterseniz Aero White modeline de bakabilirsiniz.

1-2 FSP modelini ünite kalitesini bilmediğim için atmadım.

Belirtmeyi unutmuşum 2 x ramim var. Ram sorunum yok çok şükür. En son çalışıyordu yani sonra hiç ellenmedi bile bakalım artık. PSU için de 600W High Power yeterli olmaz mı ? Arada 250-300TL gibi bir fark olacak çünkü he gerekliyse verebilirim ama sistem yükseltme gibi bir durumum olmayacak çünkü ileride. 2 sene sonra felan bilgisayarla aramı kesme ihtimalim çok yüksek çünkü Yani PSU değiştirmeli miyim sizce, 80+ 700W Zalman sorun yaratır mı ?

AMD sitesinde 650W öneriyor. Garantiye almak gerek.

Atılan kasalar arasından en iyisi açık ara DLS480, bütçe yetiyorsa alınır.

PSU değişse güzel olur, PSU için bütçe ne kadar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…