Merhabalar, O.C kaynaklı VRM ısınması yaşıyorum. Arctic termal ped kullandım ve üstüne heatsink koymama rağmen sistem Full yükte VRM ısınmasına girerek kendini kapatıyor. Bu ısınmanın önüne geçmek ve ısınmasını önlemek için hava akışı iyi olan bir kasa alsam sorunum çözülür mü? Mevcut sistemin karmaşıklığı ve kasanın kötülüğünü aşağıdan görebilirsiniz. İşaretlediğim yerde VRM'ler var. Sistem bilgilerim aşağıda. Şimdiden teşekkür ederim.
X3440 3.7 GHz
GTX 960
ASUS P7H55-M
Bütçeme uygun mesh ve almayı düşündüğüm kasa.
Mesh panel bir kasa tabii ki fark yaratır, sıcak havanın kasadan atılabilmesi çok önemli, alacağınız kasanın üst kısmına fan eklemeyi unutmayın. Ek olarak ufak bir montaj ile VRM üstüne 80cm fan takabilirsin.
Sisteminiz karman çorman hocam kabloları bağlayın temizleyin bir daha hava akışı sağlamıyordur. Karışıklıktan ve birbirlerine çok yakın olmaktan dolayı olabilir.
Size tavsiyem yeni kasada da sisteminiz karman çorman olursa pek fayda etmez.
Mesh panel bir kasa tabii ki fark yaratır, sıcak havanın kasadan atılabilmesi çok önemli, alacağınız kasanın üst kısmına fan eklemeyi unutmayın. Ek olarak ufak bir montaj ile VRM üstüne 80cm fan takabilirsin.
Şimdi monitörüm 900p, darboğazı çözmek adına monitörde almak istiyorum ama param kısıtlı. Sizce hangisini almalıyım? BLCK düşürüp kapanmayı engelleyebilirim sanırım.
Sisteminiz karman çorman hocam kabloları bağlayın temizleyin bir daha hava akışı sağlamıyordur. Karışıklıktan ve birbirlerine çok yakın olmaktan dolayı olabilir.
Size tavsiyem yeni kasada da sisteminiz karman çorman olursa pek fayda etmez.
Raspberry Pi'lara takılan 40-60mm fanlar oluyor, onlardan VRM'lerin üstüne denk gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Üst seviye anakartlarda da böyledir.
Yaptım zaten, heatsink koydum ve kaliteli bir termal ped aldım.
Şimdi monitörüm 900p, darboğazı çözmek adına monitörde almak istiyorum ama param kısıtlı. Sizce hangisini almalıyım? Blck düşürüp kapanmayı engelleyebilirim sanırım.
Kabloları düzenleyebileceğim bir alan yok. Kasanın alanı aşırı kısıtlı gördüğünüz üzere.
Raspberry Pi'lara takılan 40-60mm fanlar oluyor, onlardan VRM'lerin üstüne denk gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Üst seviye anakartlarda da böyledir.