Hava filtresi değişmeli mi?

Trkerr

Centipat
Daha fazla  
17 Haziran tarihinde Bajaj'ın ürettiği Pulsar NS125 modelini aldım motor 2023 model ve 2023 çıkışlı ben motoru 600 km iken aldım o kadar yoluda iki günde yapmışlar dediklerine göre ve motora hiç bakım yapmadık dediler. Ben aldım ne gerekliyse bakım olarak tamircide yaptırdım fakat hava filtresini değiştirmedim ve şu an motor 1064 km rodaj bitti motorun hava filtresini değiştirmem gerekir mi? Değiştirsem nasıl olur?

Şart değil, normalde 5-10 bin km'de bir değismesi onerilir. Yine de kontrol etme sansiniz varsa bi kontrol edin derim motoru kullandiginiz yerler cok toz toprak iceriyorsa filtre kirlenmis olabilir ama pek sanmiyorum.

Beklediği yere göre çok toz birikimi olmuşsa yada pütürlenip dökülme başlamışsa henüz bin kilometredeki motor için yazık olur. İki yılı aşkın süre yerinde beklemiş pahalı bir parça da değil. Değişilmesi daha iyi olur.

Peki değişmesinin 1000 km bir motora herhangi bir zararı var mı? Çevremdeki çoğu kişi değişmememi söyledi.

Yazmayı unutmuşum sanki 100 km de 2.5l değil daha fazla yakıyor gibi benzin dişleri hızlı azalıyor. Fazla da kullanmıyorum motoru.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…