Hava harp için EA'dan sayısal geçmek

kioShima

Femtopat
Daha fazla  
Bu sene YKS'ye gireceğim. Hava Harp Okulu'nun sayısal ile aldığını öğrendim. Bölümüm EA hava harp için sayısal geçmek mantıklı mı? Bu sene olmadı seneye sayısaldan hazırlansam girebilir miyim? Hava harp kazanması zor bir okul mu? Sorularıma yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sınava ona göre hazırlanmadan önce sağlık şartlarını karşılamanız önemli şayet çok katı kuralları var. Gözünüzün neredeyse hiç bozuk olmaması, skolyozun sıfır derece olması gibi şartları var. Bunları karşılıyorsanız tabii ki sınavın zorluğu var ama çalışarak her türlü yaparsınız. Sadece o disiplini oturtmanız lazım. Ders çalışmadan olmaz. Geçen sene EA olduğunuz için AYT fen konularında da hiç bilginiz yok diye varsayıyorum zor olsa da yapılır. İyice derse gömülmeniz lazım en geç ocak ayına kadar zaten TYT'yi bitirmiş olmanız lazım hele ki sizin gibi EA'dan sayısala geçecek bir öğrencinin bana kalırsa aralık ayına kadar bitirmiş olması lazım.

Öncelikle bir hedef için yapılması mantıklı. Fakat rastgele hedef yokken EA'dan SAY'a geçsem deseydin aynı şeyi söylemezdik.

Öncelikle hastaneye gidip bir chack-up yaptır.
Sebebi ise bilmediğin sağlık sorunları çıkma ihtimalini değerlendirmek.
Sen şimdi Sayısala geçtin, fakat sene sonu sağlık mülakatından elendin. Elde var sıfır. Sayısaldan bir üniversite okumak zorunda kalırsın.

Ben sağlıklı olduğumu düşünüyordum yalnızca biraz kilo alsam iyi olucaktı. Hastaneye gittim kan testinde B12 ve Demir çok kritik düzeyde çıktı. Şuan onlarla uğraşıyorum mesela.

Evet bi de bazı genetik hastalıklarda taşıyıcı olsan bile eliyorlar.

Bi de sözlü mülakata da iy hazırlan. Onun getirdiği puan yüzdelik olarak spordan da yüksek.
Sporsunu da yap da öyle badici gibi çalışmana gerek yok.
Bi de spor mülakatında barfiks yok. Sadece mülakatta olan hareketlere çalışma. Mesela şınav var. Ona çalışırken sırtını aksatma. Omzun öne eğrilir.
Vücut yapısı antagonistik. Yani mesela pazu kasının zıttı arka kol. Bunları biraş araştır. Dikkat et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…