Hava harp okulu için göz numarası

crowian67

Femtopat
Onbirinci sınıfa gidiyorum. Üniversite sınavında MSÜ'yü seçmeyi düşünüyorum. Hava Harp Okulu göz numaralarına bakıyormuş diye duydum. Gözlük kullanıyorum, sol gözüm 1.75 sağ gözüm 0.50 olarak rapor vardı. Miyop mu ya da farklı bir şey mi pek fikrim yok zaten zorla gitmiştim doktora o yüzden önemsememiştim. Sizce bir sıkıntı MSÜ için bir problem olur mu?

Herhangi bir gözde 7 ve üzeri derecede bozukluk varsa muaf oluyorsunuz.

7 numara öncesi için bir şeyler duymuştum. Örneğin 1 numaradan yüksek olursa gibi.

Hava harp okulunu istediğinizi yazarken unutmuştum. Hava harp okullarında her iki göz en fazla 1 toplam 2 derece miyop üstü bozukluğunuz var ise kabul edilmiyorsunuz diye biliyorum.

Herhangi bir gözde 7 ve üzeri derecede bozukluk varsa muaf oluyorsunuz.

Emin misin?

Senin orada gözünün 1 derece ve altı olması gerekiyor. Ayrıca sağ ve sol gözünü kapatınca düzgünce okuman gerekiyor. Ben girmek için lazer yaptırmıştım. Gözden geçtim. Benim 2.5 derece idi.
Lazerin anlaşılıp anlaşılmaması doktora bağlı. Bir doktor gözüme bakmadan okuttu diğeri baktı ama görmedi.
Lazer yaptirman şart. Şimdiden göz egzersizi yap bence.

Düzeltme yapmıştım. Hocam arkadaşın havacılık istediğini yoksaymıştım özürdilerim.

Hava harp okulunda okuyan biri bana özelden ulaşabilir mi acaba, birkaç sorum var da?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…