Hava Harp Okulu nasıl kazanılabilir?

ardaozcan746

Femtopat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi HHO'ya gitmeyi istiyorum. MSÜ'den ne kadar puan almam gerekiyor? Taban puanlarına baktım sayısal puan olarak 360 civarıydı ancak bazı yerlerde 365-370 alsam bile gitmenin imkansız olduğunu söylüyorlardı. Gidişimi garantilemek için MSÜ den kaç puan almam gerekiyor? Ayrıca YKS için taban puanın 180 olduğunu görmüştüm ama tabii ki 180 puanla gidemeyeğimi biliyorum. Lafı uzatmadan mülakat sağlık ÖSU ve FYT den başarılı olduğumu varsayarsak gidişimi garantilemek için MSÜ ve YKS'den en az kaç puan ya da sıralama yapmam gerekir. Yardımcı olun bunu gerçekten çok istiyorum...

Skolyoz çıktığını varsayarsak skolyoz nasıl geçer? Zor geçer mi? Devlet hastanelerinde ücretsiz bakarlar mı?

Benim merak ettiğim kısım sınavlardan almam gereken puanlar. O konuda bilgi verebilir misiniz? Sağlıktan elenirsem de zaten yapabileceğim bir şey yok ama madem bilginiz var sağlık konusunda biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz?

@TechnoMisafir12

Hocam öncelikle skolyozunuz var mı onu öğrenin. 10 gün kaldı zaten skolyoz yüzünden astsubay olabiliyorum karada

Skolyoz çıktığını varsayarsak skolyoz nasıl geçer? Zor geçer mi? Devlet hastanelerinde ücretsiz bakarlar mı?

Tabii ki. İlk ortopediden randevu almanız gerekiyor. Ortopedi doktoruna askeriye için omurga röntgeni istediğini söyleyeceksin. Sonra seni röntgene yönlendirecek. Röntgen çektikten sonra da doktorunun yanına gidip baktıracaksın. Doktorlar sana sende eğrilik olup olmadığını söyleyecek. Bana yüzme veya barfiks gibi aktiviteler önermişti. Fakat skolyozun tamamen yeniden 0 derece yapılabileceğini düşünmüyorum, sormadım da. Aslında benim pek fazla bir eğriliğim yok fakat havacılık için yetmedi.

Havacılık için hem MSÜ, hemde sayısal bölümden(AYT) TYT-AYT'ye girmeniz gerekiyor. MSÜ için yanlış bilmiyorsam 70-75 arası bir net havacılık için yeterli oluyor. YKS'de ise en fazla 100bine girilmeli. (sınavlarına çağrılmak için 50-60 bin gibi sıralamaya girmek daha garanti olur.) Sağlık konusunda pek fazla bir bilgim yok. Sınavına girmedim fakat sağlık mülakatında skolyoz(omurga eğriliği), düz taban, göz çizdirme (v.b.) bir sürü sebeplerden elenen binlerce insanlar var. Genelde en eleyici kısımlar skolyoz ve düz taban oluyormuş.

Son düzenleme:

Teşekkür ederim hocam gerçekten yardımcı oldu bu bilgiler. Başka yerde böyle sade ve net bilgi bulamamıştım.

1.5 sene düzeltmeye çalışsam yine de düzelmez mi? Sınava seneye gireceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…