Hava Harp Okulu okunduktan sonra pilot olamama ihtimali var mı?

Jon1Snow

Hectopat
Daha fazla  
Pilot olmak istiyoruz diyelim. Hava Harp okuduktan sonra olamama gibi bir ihtimalimiz var mı? Varsa da neden?

Son düzenleme:
Pilotluk için HHO bittikten sonra sınavlara tabi tutulup sonuçlara göre oluyorlar anladığım kadarıyla.

Pilot olunmadığı takdirde eğitim gördüğü mühendislik bölümünde çalışıyor o zaman doğru mu anladım?

Son düzenleme:
Pilot olabilecek kapasitede öğrenciler pilot yapılır. Kalan kısım da farklı birimlere subay olarak atanır. Zaten HHO mezunu olduğunda mühendislik diploman da oluyor. 20 kişiden belki birkaç tanesi pilot yapılıyordur. İhtiyaç ve uygunluk önemli burada.

Peki havacılık ve uzay mühendisliği bölümü mezunlarından pilot olamayalar sadece askeride mi çalışabiliyor yoksa başka şirketlerde de çalışabilir mi?

Peki havacılık ve uzay mühendisliği bölümü mezunlarından pilot olamayalar sadece askeride mi çalışabiliyor yoksa başka şirketlerde de çalışabilir mi?
HHO mezunları teğmen olarak mezun olurlar. Dolayısıyla minimum 21 yıl (?) subay olarak görev yapmak zorundadırlar. Askeri görevden zorunlu görev süreleri dolduktan sonra ayrılırlarsa tabii ki özel şirketlerde de çalışabilirler.

Son düzenleme:
Hava Harp Okulu’ndan mezun olunca hava subayı oluyorsun pilot değil. Kıtada pilot eğitimine başlayıp başarılı olursa pilot oluyorsun. Bu da toplam adaya göre küçük bir grup oluyor. Diğer mezunlar ihtisas ve branşlara ayrılıp yer subayı oluyorlar. Piyade, istihbarat, uçak bakım, muhabere vs. gibi.

gözümde 0.5 derece miyopi var. Pilot olmama engeldir değil mi bu? Yer subayı yaparlar diye düşünüyorum.

Pilot olmak istiyoruz diyelim. Hava harp okuduktan sonra olamama gibi bir ihtimalimiz var mı? Varsa da neden?

Hava Harp Okulu subay yetiştirir çiğli 2. ajü pilot yetiştirir yani senin pilot olman ile hava harp arasında bir bağ yok ayrıca pilot olma ihtimalin olamama ihtimalinden kat kat düşük son bir ekleme yapayım: Sadece çalışmak yetmez, gönülden de bağlı olmalısın aklını, ruhunu bedenini ortaya koymalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…