Hava Harp Okuluna gitmek için ne yapılmalıdır?

ANILOZZ

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba abilerim ablalarım. Şu an 9. sınıf öğrencisiyim ve fen lisesindeyim ve savaş uçağı pilotu olmak istiyorum. Olmak için şartlar nedir ne yapmalıyım? Söylerseniz mutlu olurum.

12. sınıf sonu MSÜ sınavına gireceksin. Tercihini HHO olarak seçip siralamaya girmen gerekiyor. Ancak tavsiye olarak ilk olarak check up yaptır. Vücudunda özellikle gözlerinde bozukluk herhangi bir ameliyat olmaması(lazer çizdirme dahil çünkü beni hava astsubaylik için bile almadilar lazer yaptirdim) ayaklarinda düz taban olmamali sana tam bas derler röntgen çekerken basma. Herhangi bir dövme vesaire olmamasi gerekiyor eğer bunlarda her şey tamsa sıra en önemlilerinden fiziki teste geçelim. Mekik şınav gene yapılır en önemlisi kondisyon ve 400 metrelik koşu çok iyi kondisyon yap sürekli hazirlan çoğu kişi koşudan dolayi puani düşüyor 1.25'ten erken koş ve adp olarak seni çok iyi ileri atar.

@AhmetNrgz ben lazerle geçtim hayret.

Kanka şu an iki tane sağlik kurulu raporum var birisinde A6F4 maddesinden askeri öğrenci olamaz yazıyor şöyle bir şey var benim doktor benim gözüme bakarak sen lazer olmuşsun dedi direk albaydi bir de doktordan doktora değişiyor ben ilk Etimesgut'ta girdim sonra itiraz ettim ama hiç bakmadilar bile düzgünce ve aynisini yazip yolladilar çünkü söyledim belki acirlar diye. Allah'a şükğr bu yil JAMYO kazandin hiçbirine söylemedim de dürüstçe ve sağlam raporu aldim ayın 23 üne JAMYO'ya kayıt olacağim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı