Hava Harp Okulu'ndan pilot olmak mümkün mü?

dennyzi

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu sene hem MSÜ hem YKS'ye girdim. Normalde MSÜ'ye sadece sınav anı deneyimi icin girmisim. Hava harp gelmisti. YKS kotu gecince bir düsündum askerligi. Askerlik olarak sadece pilotluk cekici geliyor. Hava harpten pilot olmak zorlu mudur? Süreçleri anlatabilir misiniz? Yine pilotajlık gibi pahalı ders ucretleri var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hava Harpten de pilot olunur. Esasen Hava Harp'i bir üniversite gibi düşünmek lazım. Kendi içinde Elektronik, Bilgisayar, Aerodinamik, Uçak Elemanları, İngilizce, Fizik, Kimya Malzeme ve İmalat gibi teknolojik laboratuvarları ve Yabancı Dil Öğrenme Merkezi bulunmaktadır.

Pilotluk konusunda yıl içinde T-41 uçakları ile uçuş eğitimi ve kamp döneminde planör ve paraşüt eğitimleri alınıyor.

Ben çok isterdim ama o dönemki siyasi gerginlik nedeniyle puanım yeterli olduğu halde gitmedim. Kendi bölümümden de memnunum ama yine aynı döneme dönsem herhalde Hava Harpe girmek isterdim.

Hava harpten de pilot olunur. Esasen hava Harp'i bir üniversite gibi düşünmek lazım. Kendi içinde elektronik, bilgisayar, aerodinamik, uçak elemanları, İngilizce, fizik, kimya malzeme ve imalat gibi teknolojik laboratuvarları ve yabancı dil öğrenme merkezi bulunmaktadır.

Pilotluk konusunda yıl içinde T-41 uçakları ile uçuş eğitimi ve kamp döneminde planör ve paraşüt eğitimleri alınıyor.

Ben çok isterdim ama o dönemki siyasi gerginlik nedeniyle puanım yeterli olduğu halde gitmedim. Kendi bölümümden de memnunum ama yine aynı döneme dönsem herhalde hava harpe girmek isterdim.

Askerlik fazla katı bir meslek. İçimden pek olmak gelmiyor. Belki babam asker olduğundandır bilmiyorum.

Hava harpten de pilot olunur. Esasen hava Harp'i bir üniversite gibi düşünmek lazım. Kendi içinde elektronik, bilgisayar, aerodinamik, uçak elemanları, İngilizce, fizik, kimya malzeme ve imalat gibi teknolojik laboratuvarları ve yabancı dil öğrenme merkezi bulunmaktadır.

Ben çok isterdim ama o dönemki siyasi gerginlik nedeniyle puanım yeterli olduğu halde gitmedim. Kendi bölümümden de memnunum ama yine aynı döneme dönsem herhalde hava harpe girmek isterdim.

Kral peki bu pilot olma süreci nasıl işliyor yani ben gittim şimdi diyelim pilot olmak istiyorum falan mı diyorum. Süreç nasıl işliyor? Pilotajlıkta para gerekiyor diye biliyorum bu askeri pilotluk için de geçerli mi?

Son düzenleme:
Hava harpte zaten söylediğim gibi uçuş eğitimi alıyorsun. Para gerekmiyor ama belli bir süre hizmet zorunluluğun var diye biliyorum. O süre dolmadan istifa edersen eğitim bedelini senden tazmin ediyor olabilirler. Bu bilgiyi teyit etmen iyi olur çünkü emin değilim.

Askerlikte biliyorsun ki hava, deniz, kara, jandarma diye farklı yapılanmalar var. Kara içlerinde en katı olanı. Hava içlerinde en güzeli bence.

Benim babam da astsubay ve şuan ben de askeri bir üste sivil olarak çalışıyorum. Kara Harp diye sorsaydın iyi düşün derdim ama bence Hava Harp sana çok iyi bir gelecek hazırlar.

Pilotluğa uygunsan askeri pilotluk yaparsın. Kargo uçakları var, Savaş uçakları var. Bunlar hava harpten sonra senin durumuna göre belirleniyor diye biliyorum.

Böyle bir kariyerde istifa ve emeklilik hakları da çok güzel. Askeriyeden sonra sivile geçtiğinde sivil havacılık da yapabilirsin. Eğitmen olabilirsin. Hepsi birbirinden güzel seçenekler önünde olur.

Her HHO öğrencisi ucuç eğitimi alır, her HHO öğrencisi pilot brövesi alamaz. Nasıl ki KHO'dan çıkan bir tankçı, önce sınıf okuluna gidip 1 sene eğitimine devam ediyorsa, HHO'da pikot3 olmaya hak kazananlar da TSK'nın jet üslerinde eğitime başlarlar. Yani HHO pilot olmanın ilk aşamasıdır. Eğitimlerdeki başarınız önemli faktördür. Bunun yanında 5 senenin sonuna kadar uçucu personelin sağlık yeterliliklerin'ni sağlaman gerek. Yoksa yer subayı olursun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı