Hava trafik kontrolörü mesleği nasıldır?

AtaAlp01

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, YKS 25 öğrencisiyim ve meslek araştırmaları yapıyorum. YÖK Atlas'tan baktığım baktığım verilere göre hava trafik kontrolör sayısal sıralaması ilk 100k gözüküyor, ayrıca yaptığım diğer araştırmalara göre de bu meslek grubunun günde 2 ila 4 saat arası çalıştığını duydum ve bu çalışma saatlerine karşılık ayda 140.000 TL civarı bir maaş söyleniyor. Hem sıralaması bu kadar düşükken bu kadar az çalışmaya karşılık bu yüksek maaş neden veriliyor? Çalışma şartları çok zor olduğu için mi yoksa başka bir sınav da mı var. Bilenler varsa yazabilir mi? Şimdiden teşekkürler...

Çalışma şartları zor değil oturuyorsun kulaklığını takıyorsun çalışıyorsun. Çok dikkat isteyen bir meslek.
FlighTRecords kanalına bakabilirsiniz. Bir pilot kadar sorumluluk lazım kontrolörde. Kontrolör hatası yüzünden kazalar çok var. Hatta yakın bir tarihte bir kontrolör bir uçağa iniş izni verirken aynı pistteki diğer uçağa kalkış izni verdi. İniş yapan uçağın pilotu kalkış iznini duyunca Go Around (Pas geçme) yaptı. Yani anlayacağınız dikkat isteyen bir meslek. Nerde görevli olduğunuza bağlı oranın trafiğini yönetiyorsunuz.

Hocam çok teşekkürler cevabınız için. Bu meslek için özel yetenek sınavı gerekiyor mu? Bir de acaba bu mesleği yapan birisi misiniz ya da yapan bir tanıdığınız eş, dost vs. var mı? Yanlış anlamayın bu meslekle ilgili merak ettiğim birkaç husus daha var da onun için sordum..

Hocam çok teşekkürler cevabınız için. Bu meslek için özel yetenek sınavı gerekiyor mu? Bir de acaba bu mesleği yapan birisi misiniz ya da yapan bir tanıdığınız eş, dost vs. var mı? Yanlış anlamayın bu meslekle ilgili merak ettiğim birkaç husus daha var da onun için sordum..
Yapan iki arkadaşım var onlardan biliyorum. Havacılığa merakınız varsa sıkmayan eğlenceli bir meslek oluyor.

Hocam evet merakım var yapmak da isterim ama hani eğer bir özel yetenek sınavı gibi bir şey söz konusuysa nelere dikkat etmem gerekiyor bunlarla ilgili bilgi sahibi olmak için arkadaşlarınızın iletişim bilgilerini rica etsem? Şimdiden teşekkürler😃

Hocam evet merakım var yapmak da isterim ama hani eğer bir özel yetenek sınavı gibi bir şey söz konusuysa nelere dikkat etmem gerekiyor bunlarla ilgili bilgi sahibi olmak için arkadaşlarınızın iletişim bilgilerini rica etsem? Şimdiden teşekkürler😃
Vermem doğru olmaz. Özel yetenek sınavı derken neyden kast ettiğinizi anlamadım ama bana eğitim gördükten sonra sınavına girdiğini söyledi.

Hocam özel yetenek sınavı hakkında doğru dürüst bilgim yok yani dolayısıyla ne gerekiyor nedir ne değildir bilmiyorum. Birazcık fazla olacak ama zahmet olmazsa arkadaşlarınıza söyleseniz de benimle bu platformdan iletişime geçseler? Bu konu üstüne bu kadar gitmemin nedeni benim kariyer planlamamı ve tercih sıralamamı nasıl yapacağıma ve bu hedeflerime göre nasıl çalışacağıma karar vereceğim. Cevap verdiğiniz ve ilgilendiğiniz için teşekkürler...💙

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı