Mersinli33
Hectopat
- Makaleler
- 2
O belgeselin neredeyse bütün bölümlerini izledim. Artık bir adım daha ileri gitmek istediğim için böyle kitaplar okumak istiyorum. Forumdaki havacılık bölümünü takip ediyorum uzun zamandır. Açılan teknik konuları da sıkı bir şekilde takip ediyorum.İstediğin tarzda genelde eğitim kitapları çok ama onlar da sana çok ağır gelebilir. Yanlış anlama eğitim almadığın için öyle dedim. Yani illa kitap şart değil dersen "Air Crash Investigation" (Uçak Kazası Raporu) belgeselini izlesen çok daha fazla teknik bilgiye ve bu teknik bilgi yüzünden düşen uçaklarla ilgili bilgilere sahip olabilirsin. Hatta ordan izlediklerin olur ve kafana takılan veya paylaşmak istediklerin olursa buraya konu açarsan belki o aradığın kitaplardan bile daha detaylı ve değerli bilgileri buradan öğrenebilirsin. Hatta istersen sana bilgim dahilinde istediğin konuyu uzun uzun açıklayabilirim. Çünkü havacılıkla ilgili hiçbir şey beni sıkmaz
Ne yazık ki bizim ülkemizde havacılık, forum veya kitap olarak çok zayıf bir durumda. İlgilenen çok ama emek harcayan sıfır.
Yani İngilizce iyiyse yabancı forumları okuyabilirsin mesela. Ama kitap olarak çok zor yani teknik bilgiler falan bulmak. Çoğu insana uçağın uçması eğlenceli gelebilir ama hidrolik sistemler çok sıkıcı gelebiliyor maalesef. O yüzden de ilgi pek olmuyor. Aşağıda bir kaç örnek bulabildim senin için ama bir araştır istersen ilgini çeken bir şeyler olabilir.O belgeselin neredeyse bütün bölümlerini izledim. Artık bir adım daha ileri gitmek istediğim için böyle kitaplar okumak istiyorum. Forumdaki havacılık bölümünü takip ediyorum uzun zamandır. Açılan teknik konuları da sıkı bir şekilde takip ediyorum.
Bana göre uçağın iç yapısı, uçmasından daha ilgi çekici bir şey. Pilot uçağı uçuruyorsa arkasındaki mühendisler, teknisyenler sayesindedir. Uzun süredir ilgilendiğim bir konu ve üniversitede ilgili bölüme geçmek için uğraşmaktayım. Kendime genç yaşımda bu konu için katabildiğim kadar değer katmak istiyorum.Çoğu insana uçağın uçması eğlenceli gelebilir ama hidrolik sistemler çok sıkıcı gelebiliyor maalesef.
Kesinlikle çok şey öğrenebilirsin. Yani işin mutfağını öğrenmek onun tadı kadar lezzetlidirBana göre uçağın iç yapısı, uçmasından daha ilgi çekici bir şey. Pilot uçağı uçuruyorsa arkasındaki mühendisler, teknisyenler sayesindedir. Uzun süredir ilgilendiğim bir konu ve üniversitede ilgili bölüme geçmek için uğraşmaktayım. Kendime genç yaşımda bu konu için katabildiğim kadar değer katmak istiyorum.
Uçağın yapısını öğrenmek istiyorsan pilotlarla işin yok, mühendislerle, teknisyenlerle işin varBana göre uçağın iç yapısı, uçmasından daha ilgi çekici bir şey. Pilot uçağı uçuruyorsa arkasındaki mühendisler, teknisyenler sayesindedir.
Zaten benimde pilotluktan çok mühendisliğe ilgim var. Yani bunu demeye çalışmıştım. Sizin ve diğer üyelerin açtığı konuları okuyorum. @painkiller hocamın attığı şu kitabın açıklaması derdimi anlatır nitelikte.Uçağın yapısını öğrenmek istiyorsan pilotlarla işin yok, mühendislerle, teknisyenlerle işin varYani bir pilot da kendisi ilgilendiren yerlerde bilgilidir ancak bir mühendis kadar, teknisyen kadar teknik bilgisi yoktur.
Örnek vermek gerekirse bir pilot outflow valve nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır bilir ama bunun bakım, onarım, değişim, yapısal, mühendislik kısmını bilmez. Ama bir mühendis/teknisyen hem bunları bilir hem de pilotun bildiğini
Konuya dönecek olursak, kitaba gerek yok. İnternette, hatta burada bile her hafta birçok teknik konu/haber paylaşıyorum şahsen.