Havacılık Yönetimi okunur mu?

Havacılığa acayip ilgim var, yukarıdan geçen uçağa bile tutulurum heyecanlanırım öyle söyleyeyim yani

Sizce havacılık yönetimi okunur mu? Bana ne katar? Mezun olduktan sonra bana ne avantajlar sağlar? Havacılığın hangi alanlarında çalışma imkanım olur, 4 yıl harcamaya değer mi?

İngilizceni iyi bir seviyeye çıkar THY'de genelde iş ilanları oluyor.
İyi bir ingilizce ile alırlar.
Minimum lise mezunu diye biliyorum.

Pilot olmayacaksan bence havacılık için üniversite okumana gerek yok. Liseyi bitir. Lisedeyken İngilizceni geliştir. THY'ye kabin için başvur, sonrası çorap söküğü gibi gelir.

1. yılı bitmiş lise mezunu kabin memuru ile üniversite mezunu kabin memuru arasında ortalama 3-5 bin lira maaş farkı var. Bu yüzden eğer %100 eminsen ne yapacağından, değmez 4 yıl harcamana.

Hocam 4 yıllık açıktan yazacaktım normalde havacılık yönetimi, açıktan yazmamın sebebi de THY cadet pilot yetiştirme kursuna başvurmak için.
Eğer bölüm güzelse direk örgün okurum ama bölüm hakkında çok iyi şeyler duymuyorum, geçen bir video izledim, videoyu çeken "bu bölümü meslek edinmek için seçmeyin" diyordu.

İngilizceni iyi bir seviyeye çıkar THY'de genelde iş ilanları oluyor.
İyi bir ingilizce ile alırlar.
Minimum lise mezunu diye biliyorum.
Anladım hocam teşekkür ederim, ilanlara bir göz atayım.

Son düzenleme:
Pilotluk için yazmışlar bunu?
Hayır abi havacılık yönetimi için söylemişti, yani buraya konu açmamın da sebebi şu, havalimanında çalışmak için lise mezunu bile olman yetiyor, peki havacılık yönetimi bana ne katacak ta 4 yılıma değecek?

THY şuan açıktan okuyanları alıyor, iyi bir ingilizce + 4 yıl açıktan üni ile başvuru yapabilecek pozisyona geliyorum cadet programı için.

Dostum üniversiteden ziyade seni havacılıkta herkesten öne atacak tek şey dil olacaktır.

Dostum üniversiteden ziyade seni havacılıkta herkesten öne atacak tek şey dil olacaktır.

Dili halledince lise mezunuda olsam girebilirim yani havacılığa.
Bu bölümün bana katacağı avantajlara baktım, yer hizmetlerinde ve atc de çalışabiliyorlarmış, atc için lisans alınması gerek diye biliyorum da yer hizmetleri zaten lise yetiyor.

Havacılığı bilmiyorum ama ben kabin memurluğu için yetiyor diye biliyorum.
Ayrıyeten kabin memurluğu bölümü de var 2 senelik onu da okursan iyi bir dilin yanında hazır edersen çok güzel olur.

Artık açıktan okuyanlar alınmıyor diye biliyorum 4 yıllık örgün öğretim diploman olması lazım ayrıca havacılık yönetimi okursan gireceğin mülakatta daha yetkin olarak girersin ve daha rahat edersin. Ayrıca mezun olupta iş bulamayan çok az çoğu kişiye stajdan sonra iş teklifi gelir öyle boş boğazlılık yapanları dinleme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…