Havacılık Yönetimi okunur mu?

Sylesws

Hectopat
Yer
Türkiye
Küçüklüğümden beri uçaklara aşırı derecede hayranlığım var. Kendimi bildim bileli pilot olmak istiyorum. Ancak devlet üniversiteleri pilotaj için çok fazla net istiyor, özel kurslarda çok pahalı. O yüzden mecburen pilotluk hayalini bir kenara bıraktım. Ve bölüm araştırırken havacılık yönetimi bölümünü buldum. Ama şöyle bir durum var ben İstanbul'da yaşıyorum ve yanlış bakmadıysam İstanbul'da havacılık yönetimi bulunan hiçbir devlet üniversitesi yok. Yani İstanbul'da kalacaksam tek seçeneğim özel üniversitelere tam burslu girmek. Sizce ne yapayım, bu bölümü yazmalı mıyım? Artıları eskileri nelerdir? Okurken kolay mıdır? Mezun olduktan sonra kolay iş bulunabilir mi? Maaşları nasıldır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Okunmaz

Neden okunmaz acaba ne gibi bir kötü yani var?
Dostum ben şuanda istanbulda havacılık yönetimi okuyorum merak ettiklerini cevaplıyım sor

Neden okunmaz acaba ne gibi bir kötü yani var?
Ben pilotluk hayalin olduğu için okunmaz dedim 4 yıllık nispeten kolay bir bölümden rahatça mezun olup türk hava yollarına pilotluk için ücretsiz başvurabilirsin

Onu bende düşündüm ancak Türk Hava Yollarından kabul görmezsem ilerisi için güzel olmaz o yüzden o şekilde ilerlemeyeyim dedim. Bir de Havacılık Yönetiminden mezun olursam THY için artısı olmaz mı?

Ayrıca okuması zor bir bölüm mü? Ve üstte yazdıklarım gibi pilotluk dışında sadece Havacılık Yönetimi okusam iyi kazandıran bir meslek yapabilir miyim?

thy için artısı olur tabikide mesela 2.cadet alımı için başvurursan zaten havacılık yönetiminde metoroloji ve uçak parçaları dersleri aldığın için zorlanmadan ilerlersin okuması kolay bir bölüm değil bence istediğin üniversitenin sitesinden derslerine bakabilirsin benim okuduğum üniversitede akreditasyonda mevcut bu sayede mezun olduğunda diplomamda almanya denkliği bulunucak sende kendine göre en uygun yeri belirleyip ona göre hareket edebilirsin.

Havacılık merakın varsa okuması zevkli bir bölüm kesinlikle ama sınavda tutturamam diyorsan AYT için 2 yıllık TYT'ye abanıp kabin memurluğu okuyabilirsin ya da drek lise mezunu olarak girebilirsin ama bence 2 yıllıkda olsa bir üniversite ortamı görmelisin o iki yıl boyunca da her yıl 1 dil öğrenip kendini öne çıkarırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…