Havacılıkta kariyer çizme

Sky_Fly

Femtopat
Yer
BOEING
Merhabalar, üniversite sınavına hazırlanıyorum ve daha 2 senem var fakat sürekli bunu düşündüğümden konu açmak istedim. Ben havacılığa ilgi duyan biriyim ve bu yüzden kariyer havacılıkta kariyer çizmek istiyorum. Bu yüzden kafama takılan soruları da sormak istedim. Cevap yazarsanız detaylıca çok mutlu olurum.

Aklımda 2 tane hedef var:
1. Yurt dışında eğitim almak
2. Yurt içinde eğitim almak

Ben bu konuda size yurt içinde eğitim almak ile ilgili soru soracağım. Aklımda ODTÜ ve İTÜ var.

ODTÜ => Havacılık ve Uzay Mühendisliği
İTÜ => Uçak Mühendisliği

Fakat bu iki üniversite arasında kararsız kaliyorum. Mesela bana göre avantajları ve dezavantajları:

Havacılık ve Uzay Mühendisliği - ODTÜ
Avantajlar:

• Bölüm %100 İngilizce.
  • Savunma sanayii için avantajli (staj, işe alım)
  • Teorik bilgi becerisi yüksek
Dezavantajları:
  • Teorik bilgiyi pratiğe dökme düşük
  • Boğaz olmaması (hep denizin olduğu bir yerde eğitim almak istedim)
Uçak Mühendisliği - İTÜ
Avantajları:

• Sivil havacılık için avantajlı (staj, işe alım)
  • Teorik bilgiyi pratiğe dökmede iyi
Dezavantajları:
  • Bölüm %30 İngilizce
  • Staj imkanları ODTÜ'ye göre biraz daha düşük
Sizlerin fikirlerini merak ediyorum. Uzun uzun bol bol dile getirebilirsiniz. Bu genç kardeşinizi çok mutlu edersiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dostum bence ODTÜ düşünürsen ve başarılı olursan ileride deniz manzaralı bir ofisin olabilir

ODTÜ'yü bayağı sevdim avantajlardan dolayı fakat pratik uygulamalarının az olması üzücü.

Eğer bir pilot olmak istiyorsan İTÜ. Eğer havacılık sanayisinde çalışmak istiyorsan ODTÜ.
İTÜ'de sivil havacılık oranı daha yüksek dedin. O zaman iş imkanı da var. Bence İTÜ daha iyi. Ancak tam bilmiyorum. Pilot birine sorman daha iyi olur.

Maalesef alerjim yüzünden astigmatım pilotluğu engelleyecek seviyede. Yoksa hep küçüklükten beri pilot olmak istedim.

Maalesef alerjim yüzünden astigmatım pilotluğu engelleyecek seviyede. Yoksa hep küçüklükten beri pilot olmak istedim.

Astigmat derken gözdeki astigmat mı? Lazerle çizdirme gibi bir yöntem işe yarar mı acaba?

Arada ki fark illa kapanır, ODTÜ çok daha önde bence.
Bölüm öğrencisi birini dinlemiştim. Kendisi Amerika'da etkinliklere katılarak pratik açıklarını kaptmış fakat şunu söyledi: ODTÜ'de eğitim iyi fakat geleneksel bir okul. Genellikle ders tarzları geçmişe dayalı. Bu beni biraz üzdü.

Tam emin olmadığım için dezavantajlara yazmadım ama bu da büyük bir sorun oluşturmaz mı?
Astigmat derken gözdeki astigmat mı? Lazerle çizdirme gibi bir yöntem işe yarar mı acaba?
Evet, ameliyat ile oluyor ama ameliyat önceki değerler baz alınıyor. Bende maalesef ileri derece astigmat var. Eğer bir mucize olursa düzelebilir. Belki o sayede olur.

Açıkçası bu işte pratik de önemli bence. Ben olsam İTÜ'yü seçerdim ama daha 4 sene var üniversite seçmeme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…