Havacılıkta kariyer çizme

ODTÜ'de hangi bölümü bitirirsen bitir İngilizce Öğretmeni olabilirsin diye biliyorum, bence çok büyük bir artı. Ek olarak Pilot olmak gibi bir hedefin olmadığı için ben ODTÜ diyorum, puanı daha yüksek ve hocaların teknik bilgilerinin daha yüksek olduğunu düşünüyorum.
@Jira @painkiller
Hocalarım, özel değilse siz hangi üniversitelerden mezun oldunuz? @Jira @painkiller
 

Aga bu işlerin içinde değilim. Ama fikrimi belirteyim güzel bir araştır. İlk olarak uzay bölümü Türkiye de hiç gelişmiş değil temelleri yeni atılıyor. Uzay ile ilgili bir şey istiyorsan yurt dışı şart bence. Bir de yurt dışı her zaman iyidir. Ufkun gelişir kültürün artar başka diller edinirsin. Yurt dışına imkan varsa gidilmeli bana göre. Zaten havacılık istiyorsun sular seller gibi dil lazım. İngilizcenin yanına İspanyolca arapça gibi diller de eklersen çok güzel olur. Eğitim hayatında başarılar. Ben şu an YKS öğrencisiyim bu sene sınavım var. Tavsiyem bu ipi zamanında tut bırakma. Kolay gelsin.
 
Havacılık ve Uzay'in temeli havacılık dersleri. Bu bolümde sadece uzay için yani atmosfer dışı için temeller atılıyor. O da seçmeli dersler ile. Zaten ben asıl havacılıkta ilerlemek istiyorum. Sana da kolay gelsin, umarım hayallerine ulaşırsın.
 

Teşekkür ederim. Hep birlikte mutlu mesut yaşayalım yoruldum artık. ODTÜ de okumuş ya da okuyan biri ile iletişime geçebilirsen çok faydalı olur.
 
Boğaz olmaması (hep denizin olduğu bir yerde eğitim almak istedim)
Bunu geç bir kere Yani İTÜ, ODTÜ gibi bir okul bırak İstanbul, Ankara’yı Yozgat’ta olsa yine gitmelisin Yani böyle şeylere sakın takılma. Hata edersin.

İkisi de en iyi okullar sonuçta ama özellikle senin hedefine göre seçmen önemli. Yani dil eğitimi mi yoksa pratik eğitim mi daha önemli senin için. Gerçi bu iki okuldan hangisinden mezun olursan ol eksiğin kalacağını düşünmüyorum açıkçası.
 
Bu konuda çok haklısınız. Peki bu durum için düsünceniz nedir kaptanım?

Bölüm öğrencisi birini dinlemiştim. Kendisi Amerika'da etkinliklere katılarak pratik açıklarını kapatmış fakat şunu söyledi: ODTÜ'de eğitim iyi fakat geleneksel bir okul. Genellikle ders tarzları geçmişe dayalı. Bu beni biraz üzdü.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geçmişe dayalı olması eksiklikler yaratıyor mu? Ona bakmak lazım.
 
Geçmişe dayalı olması eksiklikler yaratıyor mu? Ona bakmak lazım.
Bölüm mezunu abla bu durumdan dolayı hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Fakat genel olarak hocaların bilgi dolu olduğunu söyledi. Ha bir de bunu sık sık dile getiriyorlar mezunlar:
İTÜ'de hocalar öğrencilere genellikle yardımcı oluyor fakat ODTÜ'de çok zorunlu kalmadıkça ögrencinin kendisi sorunların üstesinden gelmesini istiyorlar. Zaten bu yüzden ODTÜ'ye hayatta kalma üniversitesi diyenler var.
 

Hayal kırıklığına uğrama sebebi geleneksel eğitim tarzından kaynaklı bir eksiklik miymiş? ODTÜ mü iyi yapıyr İTÜ mü onu bilemiyeceğim.
 
Hayal kırıklığına uğrama sebebi geleneksel eğitim tarzından kaynaklı bir eksiklik miymiş? ODTÜ mü iyi yapıyr İTÜ mü onu bilemiyeceğim.
Aslında hocaların öğrencileri sorunları kendilerinin çözmesi için genellikle yalnız bırakmaları ve geleneksel eski tarz eğitim hayal kırıklığına ugratmış fakat çok rahatlıkla savunma sanayiide iş bulmuş mezun olur olmaz. (Tabi bu şekilde hızlı iş bulabilmesini okurken TAI'de staj yapması olduğunu söyledi.)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…