Havale dolandırılma ile parayı nasıl geri alabiliriz?

Shukurani

Hectopat
Arkadaşlar sanırım dolanırdırıldık. Babam kiralık ev bakıyordu. Babam da evi başkasına vermemesi için ödeme yapmış hevale ile bir iki gün sonra adama ulaşamamaya başlamış. Ne yapabiliriz parayı geri alabilir miyiz? Dekontumuz var adamın mesaj konuşmaları da var.

Vallahi hocam benzer bir olay yaşadık fakat geri alamadık tüketici hakem heyetine başvurduğumuz halde işiniz zor geçmiş olsun.

Havale işlemlerinde geriye alım olmuyor. Polise başvurabilirsiniz ama bir şey çıkacağını düşünmüyorum.

Bankayı arayın karşı tarafın hesabına bloke koydurun dolandırıldığınızı paranızın çalındığını belirterek. Kira kapora vesaire yazdınız mı?

Hayır açıklamaya yazmamış paraya atarken ama adamın mesajları var kapora istediğine dair IBAN'ı falan var yani.

Bankaya başvurun, polis e başvurun ardından.

Bankaya başvurdukta bekliyoruz çağrı merkezini mi arasam acaba tekrar polise gitsek mi bilmiyorum pek bir şey çıkmaz diyorlar.

Banka bloke koyar hesaba kısa bir süreliğine 24 veya 48 saat . Polis e kanıtlayabilirseniz çalındığını paranızın , banka geri ödemesini yapar size .

Banka bloke koyar hesaba kısa bir süreliğine 24 veya 48 saat. Polis e kanıtlayabilirseniz çalındığını paranızın, banka geri ödemesini yapar size.

Mesajlar dekont dışında pek kanıt yok üzüldüm bu durumumuza ama enazından ders oldu bu bir daha böyle bir şey yapmayız artık.

Banka bloke koyar hesaba kısa bir süreliğine 24 veya 48 saat. Polis e kanıtlayabilirseniz çalındığını paranızın, banka geri ödemesini yapar size.

EFT ile yapmışsız havale değilmiş bankayı aradık EFT iade talebi için diğer bankaya talep gönderdik bir de yasal işlemler için emniyet birimine ya da cumhuriyet başsavcılığına gitmem gerektiğini söylediler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…