Havale ile satış teklifi kabul edilmeli mi?

Faatih

Megapat
Daha fazla  
Bir uygulama üzerinden 17,500₺'ye RTX 3070 bilgisayar satıyorum. Biri arayıp havale gönderiyim, sen de bilgisayarı gönder diye teklifte bulundu. Bu alışverişte benim sıkıntı yaşayabileceğim herhangi bir durum oluşur mu, nelere dikkat etmeliyim?

Hocam bazıları sahte dekont gönderiyor parayı gönderdim kargola diye siz kargoluyorsunuz ama para gelmiyor sahte dekont olduğu için satacaksanız para hesabınıza geldikten sonra satın sorun olmaz diye düşünüyorum.

Hocam bazıları sahte dekont gönderiyor parayı gönderdim kargola diye siz kargoluyorsunuz ama para gelmiyor sahte dekont olduğu için satacaksanız para hesabınıza geldikten sonra satın sorun olmaz diye düşünüyorum.
Para hesabıma düştü, açıklamaya bilgisayar ücreti yazdı diyelim. Ben de verdiği adrese kargoladım. Verdiği adresten kaynaklı problem oluşur mu? Bu aşamalardan sonra bana göndermedi veya bozuk gönderdi falan diyip herhangi beni zarara uğratacak bir şey yapabilir mi?

Bir uygulama üzerinden 17,500₺'ye RTX 3070 bilgisayar satıyorum. Biri arayıp havale gönderiyim, sen de bilgisayarı gönder diye teklifte bulundu. Bu alışverişte benim sıkıntı yaşayabileceğim herhangi bir durum oluşur mu, nelere dikkat etmeliyim?
Merhaba
Uygulama üzerinden bence teknolojik ürün satmayın
Satış için kullandığınız uygulamayı bilmiyorum ama ''Dolap'' isimli uygulamadan yapıyorsanız hiç hiç hiç önermiyorum
Havale konusuna gelirsek de bankayı arayıp ''yanlış şahsa gönderdim'' diyerek parasını geri alma gibi bir durum söz konusu olabilir.
İyi günler~

Merhaba
Satış için kullandığınız uygulamayı bilmiyorum ama ''Dolap'' isimli uygulamadan yapıyorsanız hiç hiç hiç önermiyorum
Havale konusuna gelirsek de bankayı arayıp ''yanlış şahsa gönderdim'' diyerek parasını geri alma gibi bir durum söz konusu olabilir.
İyi günler~
Çok teşekkürler uyarı için hocam

Merhaba
İyi günler~
Dolaptan yapıyorum genelde de onu neden önermiyorsunuz acaba

Şikayetvar da çok fazla mağdur olan satıcı var.
Arkadaşlarımdan birisi de benzer bir durum yaşadı maalesef ;w;
Kendisi elinde bulunan 5-6 adet manga için bir ilan oluşturdu çok geçmeden satıldı kargoya verildikten 2 gün sonra alıcının eline ulaştı.
Normalde alıcı ürünü teslim aldığı halde onaylamazsa 1 gün içinde onaylanıyor ama
Alıcı ürünlerin hasarlı bir şekilde geldiğini söyleyip iade talebi oluşturmuş arkadaşım da iade talebini kabul etti.
Mangaların gelmesini beklerken ilanı alan şahıs 4-5 adet eskimiş kitap yollamıştı ^^
Arkadaşımın göndermiş olduğu kitapların ağırlığı ile kargo boyutu ilanı alan şahısın göndermiş olduğu kitaplarla örtüştüğü için dolap hiçbir yardımda bulunmadı~

Kargodan kaynaklı üründe meydana gelecek hasarlardan da siz sorumlusunuz.
Diyelim a ürününü sattınız korunaklı ve özenli bir şekilde kargoladığınız halde müşterinize ulaşana kadar kargo şirketlerinin barbarlığından dolayı zarar gördü.
Müşteriniz iade talebi oluşturup parasını geri alabilme hakkına sahip
Sizde kırık ürününüzle baş başa kalıyorsunuz ne kargo şirketi ne de dolap yetkilileri yanınızda oluyor ;w;

Şikayetvar da çok fazla mağdur olan satıcı var.
Arkadaşlarımdan birisi de benzer bir durum yaşadı maalesef ;w;
Kendisi elinde bulunan 5-6 adet manga için bir ilan oluşturdu çok geçmeden satıldı kargoya verildikten 2 gün sonra alıcının eline ulaştı.
Normalde alıcı ürünü teslim aldığı halde onaylamazsa 1 gün içinde onaylanıyor ama
Alıcı ürünlerin hasarlı bir şekilde geldiğini söyleyip iade talebi oluşturmuş arkadaşım da iade talebini kabul etti.
Mangaların gelmesini beklerken ilanı alan şahıs 4-5 adet eskimiş kitap yollamıştı ^^
Arkadaşımın göndermiş olduğu kitapların ağırlığı ile kargo boyutu ilanı alan şahısın göndermiş olduğu kitaplarla örtüştüğü için dolap hiçbir yardımda bulunmadı~
anladım ve çok üzüldüm uyarılarınız için çok teşekkürler baya bir dikkatli olmak lazım böyle sitelerde

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı