Küresel ısınma... Nerede o eski kan donduran Ankara ayazı. Metrelerce kar olurdu, şimdi kışın ortası, değil kar; yağmur bile yağmıyor. Yılbaşına da güneşli havada girdik, karsız yılbaşı mı kutlanır? Bu da başka trip...
1 hafta sonra etiketliyeyim sizi, olur mu? . Tabi ki bir tahmin, biz geleceği bilemeyiz fakat bir amerikan modeline göre olsun Avrupa modeline göre olsun, İstanbul'un biraz yüksek yerlerine 50-60cm miktarı geçiyor.
Maalesef hocam. Çok severim böyle hava olaylarını yağmur, fırtına bundan dolayı da bayağı bir araştırma yaparım. İlk başta bayağı güçlü geliyordu soğuk hava dalgası ancak bayağı bir zayıflama oldu. Son 1-2 senedir de böyle güzel bir soğuk hava dalgası gelir herkes haberini yapar. Sonra gittikçe güçsüzleşir gene değişmedi maalesef. En fazla 10 cm büyük ihtimalle onu bile göremeyeceğiz. Ancak inşallah yanıyorumdur.
Maalesef hocam. Çok severim böyle hava olaylarını yağmur, fırtına bundan dolayı da bayağı bir araştırma yaparım. İlk başta bayağı güçlü geliyordu soğuk hava dalgası ancak bayağı bir zayıflama oldu. Son 1-2 senedir de böyle güzel bir soğuk hava dalgası gelir herkes haberini yapar. Sonra gittikçe güçsüzleşir gene değişmedi maalesef. En fazla 10 cm büyük ihtimalle onu bile göremeyeceğiz. Ancak inşallah yanıyorumdur.
Ocak ayında kar yağması, dışarı çıkarken bir taraflarımızın donması gerekirken İstanbul'da 15 derece stabil hava durumu var. İşte bu durum, küresel ısınmanın sonuçlarını yansıtıyor bize. Bu saatten sonra ne kadar doğa için çabalamaya çalışırsak çalışıp yeşile önem verelim, artık o zamanlar geçti ve bir döngüye girdik bile. Covid bitince nefes almayacak insanoğlu, önünde çok büyük sorunlar var.
İnsan geliştikçe Dünya'nın doğallığını aynı oranda bozdu. Gücü eline alan doğa da insanoğlundan elbet bir gün intikam alacaktır.
Umarım kar yağar ve Better Call Saul'un 6. sezonu gelene kadar Fargo'yu karlı bir İstanbul havasında bitirebilirim. Üzgünüm, bu dizi 15 derecelik havada izlenmez...
Modellerden pek anlamıyorum hocam. Genellikle modelleri yorumlayan site ve sosyal medyadaki sayfalara bakarım. Ancak birkaç yerde güçsüzleştiğini yazan yerler vardı. Mgm de dün 3-4 gün boyunca kar vermişti. Şimdi ise hafif kar ve sulu kar vermiş. Ben biraz da beklentiyi dipte tutuyorum çok fazla hayal kırıklığına uğramamak için.
Modellerden pek anlamıyorum hocam. Genellikle modelleri yorumlayan site ve sosyal medyadaki sayfalara bakarım. Ancak birkaç yerde güçsüzleştiğini yazan yerler vardı. Mgm de dün 3-4 gün boyunca kar vermişti. Şimdi ise hafif kar ve sulu kar vermiş. Ben biraz da beklentiyi dipte tutuyorum çok fazla hayal kırıklığına uğramamak için.
Sizin yaptığınız da doğru hocam. Takip etmek isterseniz güvenilir bir yer olarak https://twitter.com/Afet_Tehlikesi hocamızı öneririm. Anlaşılır bir biçimde anlatıyor.