Have I Been Pwned sonuçları nasıl?

469070

Hectopat
Arkadaşlar kendimi bildim bileli tek bir mail adresi kullanırım ve tüm sitelere, oyunlara veya hizmetlere aynı mail adresimle kaydolurum. Böyle bir sitenin varlığından haberim oldu ve test etmek istedim.

Aslında bu henüz son yıllar. 2015'ten bu yana birçok sitede gözüküyor ama hepsini atarak kalabalık etmek istemedim.
Sorularıma gelecek olursak:
  • Bu sitenin olayı nedir? Veri ihlallerini mi gösteriyor yoksa hesabımın çalınıp verilerimin(tel noları, IP adresleri, bağlı epostalar) sızdığını mı?(Bunları gördükçe mail adresimi silmek ve yeniden bir başlangıç yapmak istiyorum ama her şeyim tek bir mail adrese bağlı)
  • Bu siteye mail adresi girmek sorun olur mu? (Sosyal'de kimisi bu soruyu sormuş aklıma takıldı)

Ayrıyeten her 2 ayda bir Bitwarden gibi uygulamalarla 99 haneli karmaşık şifrelerle yeniliyorum ama hala oluyor hala oluyor. Nedeni nelerdir?
Teşekkürler.

Sizin şifrelerinizin saklı olduğu bir konum var sonuçta. O konumdaki şifrelenmiş şifrelerinizi de ele geçirebiliyorlar. Kırılamayacak şifreleme yöntemi yok gibi bir şey artık. Tabi büyük uğraşı ve mesai de gerektiriyor. Bu site genelde sızıntıya uğramış kaynakları takip ederek kimliği sızdırılmış veyw sızdırılma şüphesi olan maillerin listesine sahip olduğundan siz kendi. mailinizi yazdığınızda o listede çıkıyorsa hangi platformlardan sızdığını gösteriyor. Kesinlikle hack'lenmiş vs değilsinizdir ve sizinle alakalı sizin açığınız nedeniyle oluşmuş demek değildir. Her bilginiz sızmış olsa da milyonlarca kişinin hesabına tek tek girecek kapasitede bir sistem de yok. Küçük bir kısmı gerekli filtreler uygulanarak ele geçirilmeye değiyorsa uğraşılıyordur büyük ihtimalle.

Yanlış anlamadıysam bu site, mail adresimin doğrudan hacklandığını değil; kayıtlı olduğum sitenden veri sızdırıldığını söylüyor. Doğru mudur?

Yanlış anlamadıysam bu site, mail adresimin doğrudan hacklandığını değil; kayıtlı olduğum sitenden veri sızdırıldığını söylüyor. Doğru mudur?

Hocam bilgisayarınıza keylogger veya trojan vardı veya varmış saved passwordları çekmişler bunları Telegram'da paylaşmışlar mail adresinizi paylaşırsanız sizle hangi şifrenizin leaklandığı hakkında bilgi vermek isterim.

Nasıl yapıldığını anlatırsanız ben gibi burayı ziyaret edecek bir çok kişiye yol göstermiş olursunuz, teşekkürler.

Yani Telegram konusunda arkadaşın dediği doğru olaiblir ama diğer sitelerde üyelik sistemi mevcut olduğundan ve bu üyelikler de sitelerin sisteminde barındırıldığından çalınması söz konusu olabiliyor. Telegram nasıl bir şeyse herkesin başına bir şeyler geliyor oradan ve halen kullanılmaya devam ediliyor. Çok hayati bir öenemi olayan bir platform ama herkes özgürce takılabildiği için sanırım cazip geliyor.

Yani final cümlesi olarak, Bu ihlaller Web sitesinin hacklandığını mı anlatıyor? yoksa o siteye kayıt olan benim mailimin mi hacklandığını söylüyor.

Yani final cümlesi olarak, Bu ihlaller Web sitesinin hacklandığını mı anlatıyor? yoksa o siteye kayıt olan benim mailimin mi hacklandığını söylüyor.
Aynen öyle hocam. Yani bilerek veya bilmeden üye olduğunuz sitelerden sızdırılan hesaplar arasında sizin mail adresiniz de mevcut. Bunların arasında kimisinde sadece mail adresi, kimisinde mail adres ve şifre, kimisinde kişisel bilgiler gibi çeşitli kapsamlar mevcut. Zaten sitede de sızdırılan kategoriler de belirtiliyor.

Nasıl yapıldığını anlatırsanız ben gibi burayı ziyaret edecek birçok kişiye yol göstermiş olursunuz, teşekkürler.

Hocam siz yapamazsınız Telegram'da toplu combolistler paylaşılıyor oradan hangi şifreniz ihlal edilmiş bakabilirim tabii siz isterseniz.

Teşekkürler şimdi her şey daha net. Ama aklıma takılan bir başka şey daha var. Telegram son zamanlarda çok kez veri sızdırıyor mail adresi ve sifre falan. Bu nasıl oluyo? yani telegrama kaydolurken sadece telNo ile giriş yapıyoruz. Bu nasıl mümkün?

Hocam siz yapamazsınız Telegram'da toplu combolistler paylaşılıyor oradan hangi şifreniz ihlal edilmiş bakabilirim tabii siz isterseniz.
Gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…