Hayat kaygısı için ne yapacağim?

Merhaba öncelikle ben şu an lise 3.sinif öğrencisiyim ve gelecekte ne yapacağim hakkinda nasıl bir kariyer oluşturacağim hakkinda doğru dürüst hiçbir planim yok. Üniversite okumali miyim okuycaksam ne okumaliyim veya şu an ne yapmaliyim? Gerçekten inanilmaz bir gelecek kaygisi yaşiyorum son zamanlarda. Çok düzenli bir insanim sporuma okuluma giderim sağlikli beslenirim az da olsa ders çalişirim ama bir amacim yok gibi hissediyorum sadece bunlari yapiyorum ama neden yapiyorum bilmiyorum. Robot gibi her günüm ayni sekil tekrar ediyor okul dişinda çok da sosyal bir kişilik değilim akil alabileceğim tek burasini bulabildim. Bana yol gösterebilecek birisi var ise çok memnun olurum.

Hocam durumunuz hastalık ciddiyetindeyse psikiyatri gidin yoksa normalse psikologa gidin asıl tavsiyem sizin bir hedefinizi kafanızda belirleyip onu bir yere not edip onunla birlikte harekete geçmektir sizin yaşadığınız kötü düşünceler veya yapamam olmamak kaygıları olduğunda ona bakıp tekrar hatırladığınızda neden yaptığınızı belki hatırlayıp motivasyon tekrar kazanabilirsiniz çünkü hayalleriniz sizi oluşturan ve sizin geleceğe dair umutlu bakmanızla sağlayacak bir güçtür.

Günümüz tüm insanlarının temel sorunu bu. Yıllarca okuyup çalışıp saçma sapan sevmeyeceğimiz işler yapmak zorunda bırakılıyoruz. Günümüz iş sektörü kölelikten ibaret... Maaşlı sigortalı bir sistem oluştu. Senin gibi benim gibi milyonlarca ne yapacağını bilmeyen genç hiç sevmeyeceği b*ktan işlerde ömrünü çürütüp ölmeyi bekliyor... Şanslıysa güzel maaş verirler şanssızsa asgari ücret kölesi olur.

Bana şu hayatta en çok koyan şey her sabah iş için 6'da kalkıp, akşam 7'de evde olacak şekilde çalışmamız. Biz ne için çalışıyoruz? Yeme-içmeye vakit yok. Gezme-Tozma vakit yok. Eğlence dizi film veya Oyun'a vakit yok. Bu kadar hayattan keyif almazken aldığım ücret ise asgari ücret. Ne kendi evime çıkıp ayaklarımın üstünde durabiliyorum ne de evlenecek güzel bir gelecek için para biriktirebiliyorum...

Ortalama 15-16 saat ayakta kaldığımız bir günün 13 saatini iş için harcıyoruz. Kalan 3 saat yeme içme dinlenme ve tuvalete gidiyor... Aldığımız para ise iş için harcadığımız yemek kıyafet vb şeylere gidiyor. Çalışan adamın borcu olur, çalışmayan adamın borcu olmaz... Kafası rahat yok çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı